返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

只要有一個大忙人開開下會伸懶腰,嶽高頭一望,咦,跟住大聲嗌:各位同志!基督喺嗰便升緊天喎!
好睇過Li ...
沙文 發表於 2020/1/8 01:07

要嶽高頭睇係要接近現埸,
耶路撒冷大街大巷望去橄欖山, 唔使頭嶽嶽
回覆 1561# beebeechan
嗱您話咖咋,所有@that moment面向住東便嘅耶路撒冷市民都應該見到基督升天。如果有件咁嘅事的話。
回覆  beebeechan
嗱您話咖咋,所有@that moment面向住東便嘅耶路撒冷市民都應該見到基督升天。如果有件咁 ...
沙文 發表於 2020/1/8 01:45

日出時份喎
望向東, 咪瞪眼囉
唔知當時啲人戴 Ray Ban 未有
回覆 1556# beebeechan
唔同光線有唔同感覺嘛
https://www.gia.edu/gia-news-res ... -diamond-appearance
唔同光線有唔同感覺嘛
沙文 發表於 2020/1/8 06:37

女人都有好多面
咁你老婆肯唔肯俾佢最烏wear過面俾人睇?

鑽石係陽光下係最無睇頭既
就係要睇最衰嗰面, 若果都acceptable先可以買
Don't know where God is but the Devil is in the details
就係要睇最衰嗰面, 若果都acceptable先可以買
沙文 發表於 2020/1/8 06:46

咁你有無係你老婆前撩鼻屎, 卒香港腳...然後先同佢求婚
回覆 1563# beebeechan
有尐人特登倒塔咁早䏲日出
Don't know where God is but the Devil is in the details
有尐人特登倒塔咁早䏲日出
沙文 發表於 2020/1/8 06:50

耶穌升天時, 又唔係倒塔既晨早
經上又寫咗耶穌升天, 唔係公開表演,
只有十一個觀眾。
見宗徒大事錄1:12-13 ...
beebeechan 發表於 2020/1/6 08:15

唔係公開表演,就去深山野嶺升天啦。
好似魔鬼試探咁, 1個witness都冇, 您咪1樣信, 冇所謂喎
唔係公開表演,就去深山野嶺升天啦。
好似魔鬼試探咁, 1個witness都冇, 您咪1樣信, 冇所謂喎 ...
沙文 發表於 2020/1/8 06:56

經書上也有好多証人作過証
你咪又1樣唔信, 冇所謂喎...
耶穌升天時, 又唔係倒塔既晨早
beebeechan 發表於 2020/1/7 14:51

又係您話
"日出時份喎
望向東, 咪瞪眼囉"
究竟咩時辰升天
又係您話
"日出時份喎
望向東, 咪瞪眼囉"
究竟咩時辰升天
沙文 2020/1/8 10:24 提交

挑,
竟然有人夠膽死問我:
「喂,....經文都冇講,你就好似知道哂咁既?」
又係您話
"日出時份喎
望向東, 咪瞪眼囉"
究竟咩時辰升天
沙文 2020/1/8 10:24 提交

挑,
竟然有人夠膽死問我:
「喂,....經文都冇講,你就好似知道哂咁既?」
咁你有無係你老婆前撩鼻屎, 卒香港腳...然後先同佢求婚
beebeechan 發表於 2020/1/7 14:47

冇, 我冇同佢求婚。
佢囈我娶佢之前就該有用过Nasal care kit

同埋pedicure
beebeechan 發表於 2020/1/7 15:20

又唔係咁計。对您來說,有冇人作證都冇所谓,只要求其猶太佬潦幾行臭字,您都照信。
但对我來說,若然經上記著说,耶稣入深山升天從此冇再在人间出現。咁講我就難以断定佢有冇升天,我都吹佢唔脹。

但若說佢在距邪路晒冷不遠升天,但市內就一個人都見唔到此事,咁我就可以斷定一定係流料。
即是,作經時您地冇顧及我嘅感受,即是,下次作經,麻煩您地諗下,究竟經係作畀信嘅人睇定作畀唔信嘅人睇。
沙文 發表於 2020/1/8 21:09

对您來說,有冇人作證都冇所谓,只要求其猶太佬潦幾行臭字,您都照信。

即是,作經時您地冇顧及我嘅感受,即是,我下次作經,麻煩您地諗下,究竟經係作畀信嘅人睇定作畀唔信嘅人睇。

你呢堆話,是否涵蓋埋你上邊的老編:

冇, 我冇同佢求婚。
佢囈我娶佢之前就該有用过Nasal care kit

同埋pedicure

一個 witness 都冇
冇, 我冇同佢求婚。

...
沙文 2020/1/8 20:55 提交

睇怕係o趙完無得鬆
較剪腳下為性奴
beebeechan 發表於 2020/1/8 07:20

<經書上>也有好多証人作過証?
猶太鬼想寫乜都得,問題係除咗本書吹牛的所謂神蹟之外,二千年件耶穌從來冇出現過?
地球上的所謂基督/天主教神蹟通通被人捅穿係全都是造假!
冇神衰得過耶穌像每年都會遭遇3到5次被雷劈,耶穌像既像連自己都保護唔到,是否真的是非常“丢假”?
,
喂,耶稣啵,制造人類同天地雷電的神啵?
耶穌係耶和華又好(三位一體),耶穌係耶和華個仔又好,
連雷電都應該係佢創造出來的神都敢劈?未死過咩?

而且問題係所有既所謂耶穌聖母神蹟点解會係假野居多?!
但個天懲罸呢個假神耶穌既事實就不少,火燒聖母院,火燒教堂,雷劈耶穌…等等?

教徒死撑一個咁丢假的假貨耶稣/神,想制造神迹来呃信徒錢,真係够晒丢假囉!

https://new.qq.com/omn/20191203/20191203A0LP7200.html

.
挑,
竟然有人夠膽死問我:
「喂,....經文都冇講,你就好似知道哂咁既?」 ...
beebeechan 發表於 2020/1/8 16:09

經文講唔講唔係重點,書本係人寫既,想點作都得。
問題係死蠢果啲耶穌教徒有冇真係見過基督教既神蹟呢?係冇!
而且好多基督/天主教既所謂神蹟已經被人用科學拆解一一踢爆曬係人為造假!
為了證明乜野先叫做神蹟呢?
我四處去揾下,又被我揾到一個有科學解釋唔到既事實,
而且其他很多很多的真正神蹟比你件耶穌聖母更加勁,我勸你都係離教改信其他吧啦!
咪做咗老襯幾十年重發夢以為自己可以上天堂?

咪學三隻猴子咁,信了邪教耶穌就.....

高級模式 | 發新話題
換一個