返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

回覆  beebeechan

所以累到福音由頭到尾傳咗2000年都係得3成market share.
沙文 發表於 2020/1/9 12:11

睇野唔好咁膚淺喎,
3成 market share ,都有22億哩。。。

一世紀時,全世界人口都未有咁多哩。

係諾厄時代, 世界八口, 100% market share 哩, 係咪?

唔係告別, 行開下, 隨時返
沙文 發表於 2020/1/9 12:00

你知就好哩。。。查實你都幾知經講乜

沙文 發表於 2020/1/9 12:00

其實都唔係行開,只係轉咗在存在方式
因為佢話「我會與你同在,直到永遠」
耶穌仲有個名叫厄瑪奴耳
律師要負責將證供present晒出來等jury判断
沙文 發表於 2020/1/9 12:11

你呢啲就係過啲打壞律師大狀,
明知個委托人係犯咗罪,
收咗錢, 就要話當事人係無辜, 被誣告

你就為了反基, 就話經呢到唔掂, 過到唔妥, (連羅莎蓮都要搬埋出嚟跳梯煲彈),
但你心中又信實。
一句露心聲
回覆 話名4個人,我点知係咪一條友改多3個筆名投稿?

沙文 發表於 2020/1/9 09:04

你既問題就正是乜都唔很知,把口就講唔切
回覆 1601# beebeechan

耶穌嘅expectation的確系100% population.
Mat 24:14        這天國的福音、要傳遍天下、對萬民作見證、然後末期纔來到
可能佢估唔到您地福傳得咁水皮, 累佢postpone末期。現時唔信耶穌market share ,係信耶稣2倍以上, 都有48億哩。。。
回覆 1602# beebeechan

我夠知世上有些人話出一出街買包煙, 從此人间蒸發
https://www.chinapress.com.my/20 ... %E8%B5%90%E7%A2%A7/
https://www.storm.mg/lifestyle/1409383http://news.ifeng.com/a/20140522/40401940_0.shtml
https://narratively.com/the-great-unsolved-mystery-of-missing-marjorie-west/
屋企人好似教友, 望佢番泥望到頸都長。好彩嘅幾廿年後黑警話终於揾到條鹹魚/棚骨。
耶穌都有做大騷既
只係當時未有電視直播唶
beebeechan 發表於 2020/1/9 19:59

你自己把口up就當真牙?
舉多啲證據證明係真有耶稣先至係度鳩up啦!
二千年都冇神迹,靠本垃圾邪經(淫賤廢書一本) 同你把口?

耶穌嘅expectation的確系100% population.
Mat 24:14        這天國的福音、要傳遍天下 ...
沙文 發表於 2020/1/11 07:36

你又唔睇清楚一啲哩
下邊幾句就講明有例外:
24:15 所以,幾時你們見到達尼爾所說的『招致荒涼的可憎之物』已立於聖地,──讀者應明白:........
......30: 那時,人子的記號要出現天上;地上所有的種族,都要哀號,要看見人子帶著威能和大光榮,乘著天上的雲彩降來。

意思即係話若人的行為 (包括你) 賤格到耶穌都頂唔順時,
耶穌就會plan B, 馬上就嚟打殘你

(好采, 你都係講下淫野, 反反基唶, 賤唔出乜樣)
二千年都冇神迹,靠本垃圾邪經(淫賤 ...
leefeng 發表於 2020/1/11 08:28

有啲人買咗成世六合彩都未中過, 佢地都唔會話六合彩係無人會中,
佢地仲死心塌地咁期期奉獻金錢,,,,......買呀, 咪走雞....大包圍!!

屋企人好似教友, 望佢番泥望到頸都長。好彩嘅幾廿年後黑警話终於揾到條鹹魚/棚骨。
沙文 發表於 2020/1/11 07:52

啲反基話地球, 宇宙有45億, 50億年...邊會只得幾千年.....
將45億年縮成一日的時間, 2000年...真係1秒鐘都未夠
即係耶穌出去屙篤尿, 連拉鏈都未得切拉落嚟, 就要返入嚟?
你咁心急托咩!
二千年都冇神迹,靠本垃圾邪經(淫賤廢書一本) 同你把口?
leefeng 發表於 2020/1/11 08:28

又即係咁, 你反基都反咗唔少日子哩,
基督教根基搖都無搖過, 0.000000000001級震波都錄唔到
你咪一樣係「得把口」, 同啲曱甴級數既反基料?
你自己把口up, 就當好有力水呀?
屋企人好似教友, 望佢番泥望到頸都長。

沙文 發表於 2020/1/11 07:52

好膚淺既教徒先會話望耶穌早日再來,
呢啲心態, 就好似香港人搭笠, 自己入咗笠就想快快關笠門,明明有人嗌:唔該等埋,
都死撳個關門掣。。。唔俾人入咁 
耶穌唔落嚟住, 咪你上上邊搵佢囉
咁巴黎鐵塔,哈利法塔咪都好「非常“丢假”」?
你蠢到會映衰中國人呀,有辱國體 ...
beebeechan 發表於 2020/1/9 06:57

映衰中國人果個係你呀,傻佬!
好人好者堂堂中國人,可以信觀音信玉皇大帝信太上老君(呢個神蹟連日本人都驚),…
竟然去信件6000年創世喎…件大話精?唉,白痴成咁,真係「非常“丟中國人假”」囉!
又去信個通姦/強姦/被姦生落來既孽種?呢件孽種完全冇任何神力,吹牛就勁叻!
又去信個通姦/強姦/被姦比綠帽個老公戴,然後又話係神強姦佢的以色列淫婦叫佢做聖/性母?
信埋啲下三流既大話中東淫賤邪神,重以為自己好醒?

咁撚白痴既回應都夠膽寫出黎丟自己假,的確信耶穌會變白痴係有人版bbchan睇既!
點解?
講緊神蹟啵!
觀音的神蹟連颱風都要避開佢,
而你個耶穌的神蹟就是年年被雷劈?
你竟然拎個鐵塔來表示你個耶穌的神蹟就是年年被雷劈係正常架?
唉,白痴至此,你既智商真係低B同衰過曱甴!

.

leefeng 發表於 2020/1/11 08:54

你既曱甴智慧,
表露無遺
耶穌唔落嚟住, 咪你上上邊搵佢囉
beebeechan 發表於 2020/1/11 08:50

乜你搵到佢咩?你搵到先啦!
睇死你永遠搵佢唔到,因為耶稣只係小説主角囉,可憐!
你既曱甴智慧,
表露無遺
beebeechan 發表於 2020/1/11 08:56

曱甴得過有人信件大話精耶稣就以為可以上天堂?

leefeng 發表於 2020/1/11 08:54

睇你呢句, 就睇到你本身係好很信有神蹟既
而且, 仲神蹟過唔少基基
曱甴得過有人信件大話精耶稣就以為可以上天堂?
leefeng 發表於 2020/1/11 09:01

你連觀音都話可以改變颱風走向咯
我仲有咩唔可以信?
高級模式 | 發新話題
換一個