返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

回覆 1519# beebeechan
過關手續梗係辦好咗先入境
回覆  beebeechan

[quote]咁宗徒更加冇可能見到一舊雲接咗光
光速 = 299 792 458 m / s
沙文 發表於 2020/1/4 23:15

[url=https://exchristian.hk/forum/redirect.php?

goto=findpost&pid=130086&ptid=6366][/url]

話明光係無質量
你仲當佢係一『粒』野,一碌火箭咁用299 792 458 m / s咁飛走

光波以299 792 458 m / s咁飛走時, 又有光波以299 792 458 m / s咁飛到, 咁就有個隠定既影象哩
過關手續梗係辦好咗先入境
沙文 發表於 2020/1/4 23:26

[url=https://exchristian.hk/forum/redirect.php?

goto=findpost&pid=130087&ptid=6366][img]

[/img][/url]

#1519係話點解要在南韓境內, 辦好哂進入北韓過關手續先可以踏入北韓。
回覆 1523# beebeechan

因為嗰度係Korean Demilitarized Zone,  係共同警備區 JSA
https://en.wikipedia.org/wiki/Korean_Demilitarized_Zone

睇唔到嘅
沙文 發表於 2020/1/5 01:33

你睇完篇野,講乜既。。。。就話俾我知
我唔得閒㗎
Don't know where God is but the Devil is in the details
嗱, 解釋畀您聽
沙文 發表於 2020/1/5 01:53

你解到,我咪聽囉
其實,你係咪想我解俾你聽呢
都好。您邊学邊解
Don't know where God is but the Devil is in the details
唔該解釋埋, gay督mass = 0 , 点解有腳印?(以及,根據腳印深度估計gay督體重)
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/In-Jesuss-last-footsteps-453194

?resize=800%2C534&ssl=1
唔該解釋埋, gay督mass = 0 , 点解有腳印?(以及,根據腳印深度估計gay督體重)

?resize=800%2C534&ssl=1 ...
沙文 發表於 2020/1/5 03:10

耶穌輕於鴻毛, 重於泰山嘛。
貴教尐好嘢真係輕於鳩毛,衰嘢就重於泰山。
………………………
小弟仲有一條思考題畀各位得閒默想嘅。

gay督復活後4圍揾人social。而佢本是死刑犯,行刑後卻行行企企,咁照道理羅馬當局起碼會懷疑是否有人凟職釘佢唔死, 發通缉令的佢歸案問話。
點解警方不但唔派員調查,仲一尐反應都冇, 直情好似冇事發生呢?佢地黑警黎咖? 收咗㡬錢?
咁樣寫劇係味不負責任呢?在公元一世紀的爛片排名第幾高呢?
貴教尐好嘢真係輕於鳩毛,衰嘢就重於泰山。

ga ...
沙文 發表於 2020/1/5 10:13

明明係重於泰山既野都可以變咗輕如鳩毛, 玩弄掌上。

呢啲唔係現實真象嚟, 係有人玩野, 扭曲現實唶。

教會既好野, 係輕如鳩毛定係重於泰山, 視乎人點玩野唶。
gay督復活後4圍揾人social。而佢本是死刑犯,行刑後卻行行企企,

ga ...
沙文 發表於 2020/1/5 10:13

經上說復活後耶穌都唔係四處揚既, 都係顯現俾自己友唶。
只有保祿在書信中說過耶穌曾顯現給五百人, 不過四部福音就無咁既記述。

對唔信耶穌復活既人,( 的確又係幾難信既), 聽到只當流料, 係門徒放風,吹水,作大, (懶有智慧咁囉, 現代人都係差唔多睇法哩),
所以彼拉多轄下的情報組都不屑去跟進。

即係咁講, 他日有人話本版過位旁觀者你瘋都信耶穌仲領埋洗添呀。。
你聽到都一笑置之。。。。挑。。。流料哩。。。咁哩
(點估到會係真)
只有保祿在書信中說過耶穌曾顯現給五百人
beebeechan 發表於 2020/1/5 05:15

經書係咁咖啦,1人寫小小, 砌puzzle砌埋就係真相。這消息若是流過流鼻涕,聖教會就不會容許保綠書信列入聖經。
500人都好墟冚,唔會冇引起警方注意嘅。
一時顯給五百多弟兄看, 即一次过在埸500人都睇到咁解: After that, he was seen of above five hundred brethren at once

您試下一時召集500黑衣人喺太子站睇下有冇防暴警到場吖嗱?

15:5                並且顯給磯法看.然後顯給十二使徒看.
15:6                後來一時顯給五百多弟兄看、其中一大半到如今還在、卻也有已經睡了的.
15:7  以後顯給雅各看.再顯給眾使徒看.
15:8  末了也顯給我看.我如同未到產期而生的人一般。
警方係唔信,但聲稱見過復活阿穌之人要逐個的佢番差館問話,睇下邊個散佈fake news對社會造成不安。唔會好似經書記戴咁L兒戲,細路仔玩泥沙咩。
您試下一時召集500黑衣人喺太子站睇下有冇防暴警到場吖嗱?

15:5                並且顯給磯法看.然後顯給十二使徒看.
15:6                後來一時顯給五百多弟兄看、其中一大半到如今還
沙文 發表於 2020/1/6 05:49

經書上保祿又無講耶穌在何處顯現給五百人見到, 
在鬧市, 路加福音13章早記下了彼拉多的士兵便無區別鎮壓驅散. 
若在山上和你talk, 五千人都無羅馬兵來舉旗
山上邊L度有500人特登買飛睇顯靈。5000人都係喺town拎咗不反對通知書先跟住去。若要預早訂飛,警方都收到風啦。
您又試call五千人飛鵝山打care輪睇下警方扯唔扯旗
500人睇完還陽表演,實會4圍唱,祭司都會收到風啦,要查下是否有人利用還陽謠言搵人扮基督,繼承佢嘅不良影響,對以提比略為首的黨中央構成威脅或進行猶獨陰謀,這個調查規模應該足夠載入史書。唔會冇件事咁L兒戲。聖經唔值得信其中一個原因就係寫作態度差……簡直當人儍嘅。
祭司都會收到風啦,要查下是否有人利用還陽謠言搵人扮基督,
沙文 發表於 2020/1/6 07:15

你又唔熟經哩
司祭一早收到風, 仲相信咗耶穌係復活咗㗎哩, 只係黃絲咁, 搵個爆眼女出嚟編個故事, 在曱甴間傳揚, 一直到今天。
見瑪竇福音28:11-15
call五千人飛鵝山打care輪睇下警方扯唔扯旗
沙文 發表於 2020/1/6 07:15

打車輪, 車震, 我都扯旗哩
高級模式 | 發新話題
換一個