返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

回覆  beebeechan

唔止我老婆, 好多女人都話我心思好幼細。
所以我都好有條件食拖鞋飯, 好似獅子公咁。

...
沙文 發表於 2016/2/20 00:05

我以為你食母乳咋
Num 24:9

長頸鹿腳法勁過Bruce,公獅母獅都唔夠佢抽

長頸鹿腳 ...
沙文 發表於 2016/2/20 00:55

鹿尾羓仲勁呀
其實獅子得個樣,聖經推崇佢
Num 23:24 這民起來彷彿母獅、挺身好像公獅、未曾喫野食、未曾喝被傷者之血、決不躺臥。
係對zoology資料匱乏。

沙文 發表於 2016/2/22 09:02

你下次見到獅子, 記得不妨扯下佢條尾, 

以示你對動物認識多

掹貓尾之嘛
當犬子仲係BB仔嗰時, 我個microwave壞咗, 要餵奶只好用鑊煮。我奉命煮奶, 剛將homo milk倒入鑊中就被事頭婆 ...
沙文 發表於 2016/3/5 20:16

妖。。。。。你真係好忍蠢, 真低調!

煮奶用慢火, 加條攪屎棍, 一邊煮一邊搞就唔會一鑊泡哩
當犬子仲係BB仔嗰時, 我個microwave壞咗, 要餵奶只好用鑊煮。我奉命煮奶, 剛將homo milk倒入鑊中就被事頭婆 ...
沙文 發表於 2016/3/5 20:16

無良老荳, 食哂個仔d 人奶
個仔要食 homo

妖。。。。。你真係好忍蠢, 真低調!

煮奶用慢火, 加條攪屎棍, 一邊煮一邊搞,  ...
沙文 發表於 2016/3/6 03:09

用壓力煲會唔會好d
唔會煮到起泡, 無滾瀉, 又快稔

可能OK, 您同聖經公会講, 改一改經文
出34:26 地裡首先初熟之物、要送到耶和華你 神的 ...
沙文 發表於 2016/3/6 08:57

當然OK, 一定得
沙文版呆合本聖經, 早已一樓一主。
其實, 用羊奶煮山羊羔, 一定穌啍啍, 而猶太佬最憎就係阿穌, 您唔叫, 佢地都唔会煮一味得個穌字嘅餸.

不但如此, 全世界不受猶太條例影响嘅民族, 都冇用羊媽奶煮羊仔嘅recipe

沙文 發表於 2016/3/7 22:27

所以, 你應該朝呢個方向去諗諗:
『用羊媽奶煮羊仔』不是為食用的目的。
不要一部聖經唔曉睇
既然兩個都生咗仔, 房中就有4個人, 即使死咗一個BB陳至少仍有3人, plaintiff話"除了我們二人之外、房中再沒有別人" 明顯講大話

沙文 發表於 2016/3/12 02:54

你帶埋個手抱嬰孩去食莆飛, 
係咪都樂意照俾人開單當係一個正價收費咁呢?

(人地一歲俾人收費都馬馬有聲囉:
1 yr old Babies are charged full buffet price! We won't return
https://www.tripadvisor.ca/ShowUserReviews-g60403-d619155-r64398787-Pizza_Pub-Wisconsin_Dells_Wisconsin.html)
我係老實人, 有幾多人就報幾多人, 收唔收錢由法庭定奪
沙文 發表於 2016/3/12 03:18

你講呢個大話時, 有無心胶痛?
我冇講大話喎, 我次次去食莆飛,都如實報上人數
沙文 發表於 2016/3/12 03:24

你膥袋裡邊既人數有無報上?
你帶成袋子孫黎食蒲飛
Legally 未係人,我想報人地都唔肯收啦
沙文 發表於 2016/3/12 03:29

你試下先哩。。。
睇下邊間莆飛唔肯收
一定會笑住黎收, 當你係大客
貴教試過啦, 受精卵當人, 法庭都turned down. 何况淨係膥袋裡邊嘅
沙文 發表於 2016/3/12 03:40

有d 人, 
去到申訴賠償時, 
未出世既都要當人, 要數多一份一頭, 賠多一份
http://persephonemagazine.com/2013/01/stodghill-vs-catholic-health-initiatives/
恭喜顛鼠教認為胚胎唔係人, 所以唔駛賠
--------------------------------------------------
"夜間這婦人 ...
沙文 發表於 2016/3/12 05:12

我都恭喜你最終都明認胚胎係人勒
點會係得到邪傻瑕賜聰明嘅包青天, 簡直係白鼻哥糊塗縣官!

沙文 發表於 2016/3/12 09:23

係呀
你是上演緊丑劇
查案時, 調查人員要盤問涉案人, 由應對中找出事發經過, 而非好似所羅門咁任佢講乜就聽乜, 被人牽著鼻子走,  ...

查案時, 調查人員要盤問涉案人, 由應對中找出事發經過, 而非好似所羅門咁任佢講乜就聽乜, 被人牽著鼻子走, 連隻啄地都可以輕易manipulated佢。

所羅門一句都冇問, 經文就死唔切咁吹"因為見他心裡有 神的智慧、能以斷案。" , 實在係another example of 呃細路幼稚劇情

沙文 發表於 2016/3/13 07:47

見你講就天下無敵
唔知做時奔走有無力勒.

你講到所羅門咁屎,
又唔見你有其它方案用來判斷誰是生母呢?
睇下你的屎, 還是所羅門屎

車, 此案交畀我, 包冇甩拖, 鐵面無私, 斷案如神
沙文 發表於 2016/3/13 13:10

係啵。。。。
羅馬兵團若使用機關鎗,羅馬帝國也不至滅亡哩。。。。你果然有腦

真陰莖
帝國有驅逐艦
冇啦
沙文 發表於 2016/3/13 13:55

正常損耗黎唶
, 聖教會都short handed.
沙文 發表於 2016/3/13 14:38

超,都唔係今日先有既問題哩
一早講左哩
「要收的莊稼多,做工的人少」
路加福音第十章
高級模式 | 發新話題
換一個