返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

佢明知自己出唔起价, 特登報咗先, 下台下得冇咁惡睇

這種手法, 差不多等於我好夜返屋企, 先下手為強, 我老 ...
沙文 發表於 2016/3/13 14:51

你呢d 十足十電視台 d 財經專家,
等大市升隠左先黎做股神
馬後炮人人都曉哩
回覆  beebeechan

造市都得啦
「要收的莊稼多,做工的人少」

自己做殘個市, 實靈過王大仙 ...
沙文 發表於 2016/3/13 15:06

其實問題唔大
不嘍都係一條友做哂幾十頃既田架哩
所羅門此案, 佢presumed咗個B一定係其中一雞所生, 咁樣斷案其實好粗枝大葉

點解佢唔諗下尚有其它可能, 個B ...
沙文 發表於 2016/3/13 15:28

你簡直劇本都未寫好便開鏡。
你度掂條戲軌先哩。
咁就好啦,我幾驚萬一第日我信教冇人帮我洗頭

沙文 發表於 2016/3/13 15:31

返東莞哩,
過到好多髮廊幫人洗頭,洗輪都有。
所羅門應該殺左個B,
因為佢正一係 son of the bitch

一般情況, 做妓女生仔, 內部裝修, 影響營業時間。
唔合情理。

兩個女可能係做『代客生仔, 來料加工』生意,
唔係點會咁緊張無貨交俾個客, 收唔到錢。
您都係咁黎嘅之麻

沙文 發表於 2016/3/13 22:45

咁你生父 (唔知係咪你認識既老荳) 一定係用左個雜嘜套。
穿左窿, 你呢條虫越獄  (家下叫 jailbreak) 成功
於是, 整左你出黎。
猶太小學生作文, 有一個好過癮嘅地方

只要佢自以為諗到一個絕核情節, 就会唔記得咗自己先前作過乜嘢;

12: ...
沙文 發表於 2016/3/15 17:48

聖殿都唔同宮殿哩。

入屎坑踎過, 度番條屎坑橋先好死出黎。
股神,必定教人diversification, 逢係叫您瞓身買一個冧把, 唔駛審實係想昆您嘅

13:45        天國又好像買賣人、尋 ...
沙文 發表於 2016/5/24 22:51

傻逼!

分散投資,皆因唔知邊粒先係珍珠
搵到珠珠,當然就集中注資
回覆  beebeechan

傻逼!
成副身家
買粒豬珠
冇買保險
跌咗就輸
沙文 發表於 2016/5/28 20:32

做個入珠手術囉。。。
咪唔怕跌左, 
又一物異用
阿穌根本就唔係做生意嘅材料, 做過生意嘅都知阿穌此等外行人冇risk management嘅proposal完全唔掂:

馬桶竄出3.5公尺大蟒蛇咬住生殖器 泰男失血過多昏倒
http://www.ettoday.net/news/20160526/705220.htm

沙文 發表於 2016/5/29 02:16

嘩。。。
咁很恐佈呀

你以後都係押屎片, 用尿袋囉
保住條周, 唔係就真係無銀用
不孝有三, 無周為大呀
阿穌根本就唔係做生意嘅材料, 做過生意嘅都知阿穌此等外行人冇risk management嘅proposal完全唔掂:

馬桶竄出3.5公尺大蟒蛇咬住生殖器 泰男失血過多昏倒
http://www.ettoday.net/news/20160526/705220.htm

沙文 發表於 2016/5/29 02:16

你激嬲老婆, 
一樣會咬甩你條周
5:29        若是你的右眼叫你跌倒、就剜出來丟掉.寧可失去百體中的一體、不叫全身丟在地獄裡。若是右手叫你跌倒、就砍下來丟掉.寧可失去百體中的一體、不叫全身下入地獄。

淨識斬腳趾避沙蟲, 唔怪之得做生意唔掂啦
沙文 發表於 2016/5/29 06:26

懂投資的人 (看來你不是了) 便明白這叫『止蝕』,
你就攬住堆蟹貨做人世。
唔曉止蝕, 必是股埸低手, 仲有排要交學費
呢尐唔係止蝕, 係斬腳趾避沙蟲
識止蝕就唔会教人瞓身買一粒珠啦低能
幾時見過賭仔買樓 ...
沙文 發表於 2016/5/29 10:28

俾你返去 2009年, 可以用$28便可買一股 0005,
你會唔會瞓哂身買哂落去呢?
真係嫌買得少呀
幾時見過賭仔買樓 ...
沙文 發表於 2016/5/29 10:28

個個洗黑錢既, 貪官既都話賭埸嬴左錢架哩

賭王何生唔止買樓, 仲可以買多幾件老婆
對於佢自己嘅本行- 鬥木佬, 反而隻字不提, 顯見此人對自己嘅出身覺得自卑, 因而漸發展成自大狂, 認屎認屁。其實若果佢真係能知過去未來, 應當知道鬥木佬公輸般都可以享有崇高地位, 佢唔駛咁避諱鬥木佬喎, 講下鬥木好過話唔見一隻羊就賴低99隻去揾咁戇居 -- 你話唔見咗一隻床腳,賴低3隻床腳去揾, 咁咪十分合理咯
沙文 發表於 2016/5/29 10:50

挑。。。乜無講呀
佢話聖殿要塌, 佢就三日便可重建。。。好pro就真
勁過中國速度
中国速度 57层高楼19天建成
https://www.youtube.com/watch?v=9XrWKROMeHY

(你估西九工程, 做十年都仲係造緊地基)
其實無知嘅係小耶, 佢唔識現今最古老的石建築之一Shahr-e Sukhteh, 就係建在沙上嘅, 埃及金字塔亦係建在沙上嘅。.
沙文 發表於 2016/5/29 23:04

原來金字塔是沙文的「房子」?

金字塔的住客!
好比一個聰明人、把房子蓋在磐石上。雨淋、水沖、風吹、撞著那房子、渣都冇得剩.

...
沙文 發表於 2016/5/31 03:10

保單都無包火燒
聰明人最聰明就係捉蟲:日日返工放工仲隆重過去拜山
沙文 發表於 2016/5/31 09:04

呢間都唔弱, 日日要衝上雲霄
回覆  沙文

其實, 沙上起嘅屋有一個優勢 -- 可以即刻用沙救火
磐石上嘅屋就無此優勢 - 油起火, 用水救就 ...
沙文 發表於 2016/5/31 21:10

只為一個優勢便不看十個劣勢, 白痴喎!
為粒糖, 賣間廠!
高級模式 | 發新話題
換一個