返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

距離大都市唔係隔絕:  "three and a half hours' drive south-west of Sydney"

沙文 發表於 2015/5/7 01:49

咁坐直升機往還雪梨仲唔使3個半鐘添。

這個傻佬家庭係咪有車架?

車行三個半鐘 highway ,用腳行要幾耐呢?
哦。。。唔係咁隔涉唶
回覆 520# beebeechan
你睇尐唔睇尐喎。
係成個family, ONLY 一個五歲孩不是近親性交所生。
99% open哩。
回覆  beebeechan
你睇尐唔睇尐喎。
係成個family, ONLY 一個五歲孩不是近親性交所生。
99% open哩。 ...
沙文 發表於 2015/5/7 06:48

你有嚴重讀障症
回覆 521# beebeechan

您叫差佬帶您去參觀下開眼界啦, 記得揸4 wheel drive, 一炮過畀哂錢買喎。讀障症

"The men occasionally sold firewood and two of the adult men worked as council labourers.
Occasionally, the womenfolk would come into town in a four-wheel drive."
http://www.news.com.au/lifestyle/real-life/the-secret-life-inside-the-depraved-family-who-live-in-the-hills-of-a-quiet-country-town/story-fnixwvgh-1226781706111

您叫差佬帶您去參觀下開眼界啦, 記得揸4 wheel drive, 一炮過畀哂錢買喎。讀障症

"The ...
沙文 發表於 2015/5/7 06:59

楂 4WD 都不等如帶女去城市交配,
返到屋企便是閉門一家親,肥水不流別人田,
所以,仍是一個封閉,隔離的繁衍系統。
出城shopping又得、社工隨時去探又得,您所謂嘅"封閉"都幾開放吖,您係咪成日唔拉褲鏈?不如您親自實驗,貢獻您令千金,今晚同佢肥仔水不流別人田,40年後再post上黎公佈推翻咗澳洲佬嘅研究:
http://www.americanscientist.org/issues/pub/a-magic-number
證明方舟嘅繁殖辦法係信實嘅!諾貝爾神學獎實畀您攞
Don't know where God is but the Devil is in the details
證明方舟嘅繁殖辦法係信實嘅!諾貝爾神學獎實畀您攞
.
沙文 發表於 2015/5/7 08:49

能夠在一窩「原始湯水」中,弄出一個細胞,一條虫的科學家,
才肯定會得諾貝爾獎

人體有幾億萬個細胞
倡明的科學,就是連一個活細胞也弄不出來...........一味齋噏
講就天下無敵,做就奔走無力 (同你一模忍讓)
弄一個活細胞出來............好難咩?
Scientists Create Synthetic Organism
http://www.wsj.com/articles/SB10001424052748703559004575256470152341984
您就一味齋噏, 您搞得大令千金個肚先講啦,天下無敵(我封大添丁利是畀佢, 開枝散葉呀吓)

Don't know where God is but the Devil is in the details
20:1因為天國好像家主、清早去雇人、進他的葡萄園作工.
和工人講定、一天一錢銀子、就打發他們進葡萄園去。約在巳初出去、看見市上還有閒站的人.就對他們說、你們也進葡萄園去、所當給的、我必給你們.他們也進去了。約在午正和申初又出去、也是這樣行。約在酉初出去、看見還有人站在那裡.就問他們說、你們為甚麼整天在這裡閒站呢。他們說、因為沒有人雇我們.他說、你們也進葡萄園去。
到了晚上、園主對管事的說、叫工人都來、給他們工錢、從後來的起、到先來的為止。約在酉初雇的人來了、各人得了一錢銀子。及至那先雇的來了、他們以為必要多得.誰知也是各得一錢。他們得了、就埋怨家主說、
我們整天勞苦受熱、那後來的只做了一小時、你竟叫他們和我們一樣麼。
家主回答其中的一人說、朋友、我不虧負你.你與我講定的、不是一錢銀子麼。
拿你的走罷.我給那後來的和給你一樣、這是我願意的。我的東西難道不可隨我的意思用麼.因為我作好人、你就紅了眼麼。

這個古仔,又係一個從來未做過老闆之人嘅天真無邪幻想。只有對executive階級,老闆才會有可能高薪挖角,對此等低技術葡萄園 labour, 若然佢可以用9¢ 請到人,就絕對唔會出10¢ 。更何况照文中所述,當時係employer's market.

而且個古仔又有其他破綻。由巳初開始到酉初的工人,都冇人問佢老細請問您所謂嘅"所當給的"究竟係幾多?個老闆仲好意思問人"我的東西難道不可隨我的意思用麼", 工會實係protect工齡較長員工,的確唔係任你想點就點咁荒謬。小耶這種人不食人間煙火,得閒無事諗埋哂不切實際嘅古仔,好明顯係屎忽痕嘅症狀
弄一個活細胞出來............好難咩?

您搞得大令千金個肚先講啦,天下無敵(我封大添丁利是畀佢, 開枝散葉呀吓)
Scientists Create Synthetic Organism:
http://www.wsj.com/artic ...
沙文 發表於 2015/5/7 19:13

你咁有信心我弄不大人個肚
咁你送千金來與我春宵一刻囉
咁樣都達唔到實驗目的
咁樣都達唔到實驗目的
沙文 2015/5/9 02:33 提交

你都無實驗過便立論。
係令千金冇實驗過啫
-----------------------------------

14:3 耶穌在伯大尼長大痲瘋的西門家裡坐席的時候、有一個女人、拿著一玉瓶至貴的真哪噠香膏來、打破玉瓶、把膏澆在耶穌的頭上。

這個古仔, 肯定又係未用過真哪噠香膏的鄉下仔作嘅。在佢經驗中, 一般裝cheap cheap香膏嘅樽,只係用水松塞jut住。而名貴玉瓶則用整塊石雕出來,瓶蓋同瓶身配對,一樣色水。鄉下仔離遠見過玉瓶一眼,唔知個蓋其實係打得開嘅。 以為要成個瓶打爛先可以倒香膏出黎。

其實邊會有咁黐线嘅情節,打爛咗玉瓶, 香膏仲唔流到一鍋泡?澆碌竹咩?

除非,佢對住耶穌個死人頭,狠狠地將玉瓶一嘢扑落去,咁就唔會嘥咗尐香膏嘞
係令千金冇實驗過啫
-----------------------------------

這個古仔, 肯定又係未用過真哪噠香膏的鄉下仔作嘅。在佢經驗中, 一般裝cheap cheap香膏嘅樽,只係用水松塞jut住。而名貴玉瓶則用整塊石雕出來,瓶蓋同瓶身配對,一樣色水。鄉下仔離遠見過玉瓶一眼,唔知個蓋其實係打得開嘅。 以為要成個瓶打爛先可以倒香膏出黎。

其實邊會有咁黐线嘅情節,打爛咗玉瓶, 香膏仲唔流到一鍋泡?澆碌竹咩?

除非,佢對住耶穌個死人頭,狠狠地將玉瓶一嘢扑落去,咁就唔會嘥咗尐香膏嘞

沙文 發表於 2015/5/9 03:41

傻佬,
你兩幅圖係玉盒,不是玉瓶。

呢種先係瓶

第二傻:
After breaking open the jar,
唔係打爛個瓶,係打開個封口咁解。 (你的英文都幾爛)
傻佬兩位,#1 係譯經嗰個, #2 就係您

KJV
Mak 14:3 And being in Bethany in the house of Simon the leper, as he sat at meat, there came a woman having an alabaster box of ointment of spikenard very precious; and she brake the box, and poured it on his head.

爛嘅唔係英文, 係您啫
BBE
And while he was in Bethany in the house of Simon the leper, seated at table, there came a woman with a bottle of perfumed oil of great price; and when the bottle was broken she put the perfume on his head.
傻佬兩位,#1 係譯經嗰個, #2 就係您

KJV
Mak 14:3 And being in Bethany in the house of Simon the lepe ...

brake the box
沙文 發表於 2015/5/9 06:20

brake the box??

你真牛。。。。
Middle English, 您唔係咁都唔識下話?英文爛

brake4
[breyk]
Spell Syllables
verb, Archaic.
1.
simple past tense of break.
Middle English, 您唔係咁都唔識下話?英文爛

brake4

Spell Syllables
verb, Archaic.
1.
simple past t ...
沙文 發表於 2015/5/9 06:35

下次有人叫你  brake  the car!

你記得可以咁做
回覆 538# beebeechan

您同伯大尼長大痲瘋的西門屋企個女人講咯
不過"brake the car" 就用錯tense, 您仍然係英文爛

您同伯大尼長大痲瘋的西門屋企個女人講咯

沙文 發表於 2015/5/9 06:44

係咪即係話: 你準備收聲?
高級模式 | 發新話題
換一個