返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

回覆 660# beebeechan

Hahaha, 這个擺到明係老作劇情。撒馬利亞人信耶穌比例仲少過猶太佬,
數信耶穌猶太佬數目,可能都還不能斷晒兩隻手。畢竟,小貓三、四隻都還有四隻手指要數
http://jewishisrael.ning.com/page/statistics-1

但係要數地球上有幾多撒馬利亞人信耶穌,肯定可以由一位斷晒兩隻手嘅傷健人仕進行

http://en.wikipedia.org/wiki/Samaritans#Modern_times
所謂"收割的人得工價、積蓄五穀到永生.叫撒種的和收割的一同快樂。", 人愈少,分得愈大份,就梗快樂啦, 搞到連我都一齊好撚快樂
靠收撒瑪黎亞區域佣?抹大拉的馬利亞都畀佢餓死
回覆  beebeechan

Hahaha, 這个擺到明係老作劇情。撒馬利亞人信耶穌比例仲少過猶太佬,
數信耶穌猶太佬數 ...
沙文 發表於 2015/5/27 15:19

擺明係拎唔出數據,証明的狗翕
無數據無真相
您講得啱,真係拎唔出數據。撒馬利亞人信耶穌嘅,又真係冇。
今之撒馬利亞人人丁單薄,只好留番泥防止自殺。
http://revthomaslee.org/Q&A/03.htm

但係有一个拎得出嘅數據:傳福音最水皮嘅人,係边位呢?

答案就係耶穌。佢傳福音畀猶太佬,結果有幾多猶太佬信耶穌?佢傳福音畀撒馬利亞人,結果撒馬利亞人至今仍在基利心山拜神,並冇聽耶穌點紅點綠,去边拜神都話得。

咁哭音書中所謂耶穌郁下手指尾就5000人跟尾嘅能力,係點泥嘅呢?兩个字:作大。

根據顛鼠教大學研究數據,耶穌時代究竟有幾多猶太佬信耶穌呢?
http://www.hts.org.za/index.php/HTS/article/viewFile/430/329
顛鼠教大學自己都同佢倒米,怪得之香港耶穌大学諗諗下都係搞唔過啦。餵飽5000人?5000條毛就有
Don't know where God is but the Devil is in the details
係有一个拎得出嘅數據:傳福音最水皮嘅人,係边位呢?

答案就係耶穌。佢傳福音畀猶太佬,結果有幾多猶太佬信耶穌?
沙文 發表於 2015/6/1 19:46

若然無猶太人跟耶穌,起哄了
法利賽人也不需要「眼紅」
襟聞聲黎唶

就係因為你缺乏襟聞聲,
所以你未想到。
冇人話無猶太人跟耶穌喎。
全世界加埋都有0.025%猶太佬跟耶穌, 算係好駕勢咖啦, 真係襟聞咁嘅聲http://www.cbn.com/cbnnews/407139.aspx
Don't know where God is but the Devil is in the details
冇人話無猶太人跟耶穌喎。
全世界加埋都有0.025%猶太佬跟耶穌, 算係好駕勢咖啦, 真係襟聞咁嘅聲http://www. ...
沙文 發表於 2015/6/1 22:05

你讀經少唶
耶穌都話, 99隻羊安全不用歡樂
能找回1 隻失落的羊更歡樂

開番支紅酒慶祝下
係呀。全球經營牧場業界之中,丟底99隻羊去揾1隻羊這個policy, 係貴教咁笨七先致有, 唔怪之得捉咗2000年都捉唔到撒馬利亞羊, 佢靠泥起家嘅猶太羊都係得條羊毛。

做開鬥木佬充內行做畜牧業,都要有少少衿蚊腥屎,畀佢捉番1隻羊, 以為好歡樂;返轉頭99隻羊又走甩哂,又可以期待99次歡樂,佢真係好唔得閒。唔怪之得咁耐唔返泥。開咗紅酒都唔得閒飲
係呀。全球經營牧場業界之中,丟底99隻羊去揾1隻羊這個policy, 係貴教咁笨七先致有, 唔怪之得捉咗2000年都 ...
沙文 發表於 2015/6/2 06:42

得勒得勒。。。

記住你自己呢個觀念啵
第日你屋企火燭, 你老婆困係火埸內,
記住唔好俾消防員入火埸救你老婆,
不要因為一個人的命, 要成班消防員冒險。
回覆 668# beebeechan
您又錯了。我冇權指揮消防員執行operation,呢尐由消防隊長專業判斷

有時,屋內有貓狗之類寵物,隊長都會下令拯救,但係牛羊豬雞鴨鵝呢尐就唔係寵物,耶穌同陳版友呢种將livestock當做pet嘅諗法,在細路仔身上較常見,不過佢幾十歲都仍然用細路嘅思維,又真係除咗天國都冇咩地方適合佢

牧場養羊,間中損失三幾隻就預咗咖啦, 會計師稱之為expected loss, 即係做魚塘嘅,边有話走甩一條魚派船出海?捉番都嘥電油啦,NYMEX CL今日幾錢桶?痴膠線
好牧人咁錫小羊,發瘟都唔好人道毁滅啦嘛笨七加個箍
http://news.wenweipo.com/2014/01/27/IN1401270052.htm
-------------------------------------------
其實,耶穌自己都係一隻羊,被當逾越節羊肉餐,佢又點牧羊吖?
http://www.taiwanbible.com/web/wiki/view.jsp?QID=3680

不過,作為逾越節羊,耶穌又唔合規格,因為隻羊除了不准斷骨,羊肉一定要在indoor:

12:46 應當在一個房子裡喫、不可把一點肉從房子裡帶到外頭去.羊羔的骨頭、一根也不可折斷。

耶穌嘅肉曝露在户外6粒鐘,边有資格做羊咩?

牧場養羊,間中損失三幾隻就預咗咖啦, 會計師稱之為expected loss, 即係做魚塘嘅,边有話走甩一條魚派船出海?捉番都嘥電油啦,NYMEX CL今日幾錢桶?痴膠線
好牧人咁錫小羊,發瘟都唔好人道毁滅啦嘛笨七加個箍

沙文 發表於 2015/6/2 12:08

你係用人有限資源既思維去想擁有無限資源的神要作的事。
所以你不會理解神的行事。

好似聽過李首富上車時掉了一元硬幣到車底,
要俯身拾回, 
隨從司機馬上代勞替他拾起。
首富從銀包掏出一百元紙幣打賞給司機, 多謝他代勞。

你無錢, 你不會明白首富作為的哲學。
你只想到為一元, 用一百元, 蝕99元的師奶數。
不過,作為逾越節羊,耶穌又唔合規格,因為隻羊除了不准斷骨,羊肉一定要在indoor:

12:46 應當在一個房子裡喫、不可把一點肉從房子裡帶到外頭去.羊羔的骨頭、一根也不可折斷。

沙文 發表於 2015/6/2 12:08

挑。。。。

咁羊有好多毛
耶穌無毛

任你講哩
回覆 670# beebeechan

乜佢咁孤寒咖?唔係連嗰1蚊師奶數都打賞埋咩?
既然資源咁無限, 咁唔見咗1隻羊就濕碎啦,揾乜鬼?

乜耶穌冇鳩毛既咩? 您同佢剃咖?
乜耶穌冇鳩毛既咩? 您同佢剃咖?

沙文 發表於 2015/6/3 01:21

哦, 原來毛, 就是指鳩毛

那麼這是利工民鳩毛內衣店

乜佢咁孤寒咖?唔係連嗰1蚊師奶數都打賞埋咩?
既然資源咁無限, 咁唔見咗1隻羊就濕碎啦 ...
沙文 發表於 2015/6/3 01:21

係囉。。。
李首富跌左一蚊, 濕濕碎哩, 搵乜鬼。(膚淺, 抵你做不到首富。)

羊又的確係有鳩毛嘛,用得就唔好嘥,首富都係咁講啦

------------------------------------------
資源無限嘅首富大業主,發錢寒發到上心口,都未到月頭就要人交租:

21:34 收果子的時候
近了、就打發僕人、到園戶那裡去收果子。

我個個月都係1號到了先致叫住客交租,唔会咁擒青,1號近了就話要收租嘅。
未到期,人地就梗係唔交啦,打一鑊咪算少咯。各位版友他日做咗首富,千祈唔好学佢咁膚淺呀
羊又的確係有鳩毛嘛,用得就唔好嘥,首富都係咁講啦

------------------------------------------
資源無 ...

我個個月都係1號到了先致叫住客交租,唔会咁擒青,1號近了就話要收租嘅。

沙文 發表於 2015/6/3 07:59

所以話你未做過業主便充大頭,一點都不內行。
個個月去收租,幾錢一缸油啊?
收到都嘥電油啦,NYMEX CL今日幾錢桶?痴膠線

有腦既都會收一年遠期支票,到時入數搞定。
我又塞錢入你袋,教你點做業主勒
梗係用eCheck啦,派僕人去收數,真係耶穌尐鄉下仔先諗得出
梗係用啦,派僕人去收數,真係耶穌尐鄉下仔先諗得出 ...
沙文 發表於 2015/6/3 22:49

又可以咁樣收租都得

Vermont GOPer Charged With Pressuring Women To Pay Rent With Sex
http://talkingpointsmemo.com/livewire/norman-mcallister-vermont-sexual-assault-charges

咁唔可以用eSex 俾哩卦
呢位園主有無限資源,確係乜都做得出嘅。

所謂發財立品,連我都識间中揾小小善事做下,何況係一個有無限資源嘅首富呢?

但係呢位首富就唔同您咁講,佢唯一concern嘅,淨係收唔收到租。

先前派僕人去收租,由於時間不對,引致發生暴力事件:

21:35 園戶拿住僕人。打了一個、殺了一個、用石頭打死一個。

但係,首富不顧僕人的安全,繼續派僕人去收租

主人又打發別的僕人去、比先前更多.園戶還是照樣待他們。

財迷心竅,已到了喪心病狂的程度
呢位園主有無限資源,確係乜都做得出嘅。

所謂發財立品,連我都識间中揾小小善事做下,何況係一個有無限資 ...
沙文 發表於 2015/6/3 23:20

所以收唔到租就收人係明智既?
高級模式 | 發新話題
換一個