返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

你既曱甴智慧,
表露無遺
beebeechan 發表於 2020/1/11 08:56

曱甴智慧得過信件冇用又無能吹呃拐騙私生子的死囚?
睇你呢句, 就睇到你本身係好很信有神蹟既
而且, 仲神蹟過唔少基基 ...
beebeechan 發表於 2020/1/11 09:01

乜教物教的神蹟真係見唔少,硬係見唔到件耶稣果啲?
而且乜雷電唔係耶稣佢創造出黎架咩,够胆劈創世主?
火又係水又係啵?够胆火焼水浸創世主個竇?未死過?
你連觀音都話可以改變颱風走向咯
我仲有咩唔可以信?
beebeechan 發表於 2020/1/11 09:02

你終於承認自己信錯個假野老千耶穌嗱?
乖,儒子可教!
信觀音啦!信太上老君啦!信印度教啦!
千其咪信個假野老千私生子死囚耶穌囉!

願天父的國降臨,
和願耶穌再來.......係兩件唔同既願望嚟

好比願香港社會半年嚟既動亂可以平息,
願示威者能剋制,停止碇磚,堵路,放火燒,砸人商舖,私了。。。。。

願北京派解放軍,以暴止暴,
係唔一樣,雖然結果都係社會會回復秩序。
beebeechan 發表於 2020/1/11 22:23

正正是你班垃圾邪悪基督教攪風攪雨,香港先至衰到貼地柒出國際!
一個賤教,教壞一班白痴教徒,咪扮唔知啵!

https://theinitium.com/article/20190705-hongkong-chritian-protest-pastors/?fbclid=IwAR1TySo-571dGYmV740sFqO2Uz4JfM2b8iuehkfvfv2rfWD6Z1JFrMKtUNQ

https://www.youtube.com/watch?v=xoRWbJBWqOQ&fbclid=IwAR1p-LXBn3zCbrxXjnTBvAmmGnTVebDZdSnov2d8ZmpLuHdho22e8xIMZog

.
那麼當年你和羅莎蓮搞野,豬胎暗結,
即使奉旨成婚
咁你個令郎就是個「褻種」,唔配做個偉人? ...
beebeechan 發表於 2020/1/11 22:25

人地同羅莎蓮搞野,最起碼你情我願吖!
你件耶邪神強奸人地啵,未經人地同意的啵,你有冇腦架?

另一種情況,
馬利亞同人地搞野有咗孽種,呃未婚夫係神種,呢個女人講大話,又呃老公,又呃全世界,
所以耶穌係正牌孽種:因為佢有一個大話精老母,配唔配做偉人呀?
耶穌降生成人,
取人形, 過人的生活, 用人的說話來說教,
至於人, 有那個人可以出自一個家族, 祖先從未賤過, 犯過過錯的?
既然耶穌要降生成人, 就和常人一樣有犯過錯的祖先。

皇帝要微服出巡, 體察民情, 當然要穿微服,
你就說:穿微服的, 咁很寒酸, 怎會是皇帝!!
beebeechan 發表於 2020/1/12 09:50

睇見你真係撐都撐得衰過人?
呢件以色列黑鬼耶穌真係生都生得衰過人,一家大話精,大咗一樣招搖撞騙,呃神騙鬼的騙子。
死又死得衰過人,死於犯罪又要捱盡痛苦先至死下死下。
信件咁既野醜過遊刑還要死撐?呢啲唔係叫微服係叫犯賤!

中國大把神,王子又有,公主又有,個個救世濟民,犧性自己去救人的大把!
老實講,聖經除了吹耶穌代世人死的大話之外,耶穌有救過好多人咩?係冇! ! !
只有呢件中東佬耶穌咁唔知醜,自吹自擂將下流當有趣?

又有咁白痴既人信以為真,只有基督教徒先至可以show乜野叫做低B無極限!
唔使下下出聲既, 
耶穌死時:
(1)天變得昏黑無光, 如夜;
(2)怕係地震卦, 地都裂開, 大地 ...
beebeechan 發表於 2020/1/14 22:19

冇腦成咁?本垃圾寫的垃圾一定有垃圾桶信!
根據可以相信一本書的邏輯;
西遊記孫悟空同佛祖玩五指山遊戯都係事實黎。
觀咅更加係神力無邊既!
不如攺信觀音啦!
觀音在故事中係公主黎,為救世人而出家的故事,點都比個污糟邋遢偷漢的中東女人馬利亞強,對嗎?
去讀下加福音第一章先好返學人出帖講經哩。
乜忍都唔識。
beebeechan 發表於 2020/1/14 22:19

躝去kiss你個淫婦馬利亞啦!
錯字頻頻,證明你個心已經動搖,捧住本垃圾邪書做人,
難怪要夠低智夠白痴先至可以被洗腦去信基督教打爛香港​​!
你係咪月經失調, 咁很燥既?
beebeechan 發表於 2020/1/14 22:20

乜你個耶稣原来有月經?或你自己有?
我諗沙文同羅莎蓮搞野時
羅莎蓮都曾講過: 好衰㗎你。。。。唔好哩。。。。唔好。。。咁

沙文不止 ...
beebeechan 發表於 2020/1/14 23:19

乜你係人地床下底?咁清楚過程?
你自己都識講:羅莎蓮起码都曾講過好衰㗎你。 。 。 。唔好哩。 。 。 。唔好。 。 。
你件馬利亞連講好衰㗎你。 。 。 。唔好哩。 。 。 。唔好。 。 。既機會都冇啵?

乜野叫强奸,明唔明呀?懵柄!
你係咪想講有啲人, 係人不如鼠
連鼠都識有神, 呢啲人就不曉?
beebeechan 發表於 2020/1/19 03:00

乜唔係老鼠就是果件耶稣,果件耶稣就是老鼠咩?
bbchan原来拜老鼠喎!
回覆  leefeng
最新研究報告, 佢地拜老鼠, 我地拜貓
‘Godlike’ Cats Are the Preferred Pets for Atheis ...
沙文 發表於 2020/1/19 20:28

貓克老鼠!正
呢個帖就係典型既「聽三隻小豬故事時, 只係去追問: 點解豬會起屋, 豬同狼用乜語言交談」過種蠢貨。 ...
beebeechan 發表於 2020/1/22 05:08

全本性經的所謂神蹟次次被人拎出來當笑話同踢爆造假,基督教快d揾窿捐啦!
信徒冇面唔在講,重衰過過街老鼠,人人喊打!
回覆  沙文

咁教宗有病做乜要去醫院睇醫生?
抽刀斷水 發表於 2023/4/13 10:14

祈禱病就會好 = 光頭佬賣生髮水!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
再比喻, 中英聯合聲明:一個兩制, 50年不變。
吃過了知善惡樹上果的人, 只要把甚麼是「制」,, 甚麼是「變」的定義轉一轉....就是今日的香港
beebeechan 發表於 2023/4/30 23:14

你們基督教當然希望千年不變,
香港永遠係基督教既殖民地啦!

年年從香港搬咁多金條返梵蒂岡,返英國!
基督教又特別喜歡叫香港人做殖民奴才,殖民狗唄!

乜香港在基督教統治下的年代有錢剩?重有錢派?咁爽?
原來香港在基督教統治下的年代,
梵蒂岡同英國每年都不辭勞苦從英國運水,運食物給香港人?真偉大!

原來,英殖年代,你班基督教妖孽在香港是一人一票選出來的港督?
水水地,你們他媽的香港主教也是你們他媽的香港教徒一人一票選出來的囉?
答啦!繼續狡辯啦,我們在等着看!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
咁比起李特首係由1416個自己友代表七百四千萬港人, 一人一票選出, 係好大進步架喇 ...
beebeechan 發表於 2023/5/1 01:10

比起…?你指乜野進步架喇?
由一個英女皇指派港督?

或由一個教王指派香港主教?
乜你講野一舊舊?
語無倫次,
剩係得個單音?
乙乙乙?
吱吱吱?

.
班友唔聽話, 起巴貝耳塔...天主咪亂搞亂佢地語言
在光榮天主的事時, 天主嚟復原.....宗徒大事錄中五旬節 ...
beebeechan 發表於 2023/5/2 04:20

基督教徒硬係唔曉寫個醜字?

基督教徒打死都唔敢上去Burj Khalifa,害怕被基督教神滅聲啦!
回覆  沙文

你點知上帝開工嗰六日係通頂既呢?
抽刀斷水 發表於 2023/10/27 00:32

其實一個神不是應該冇日夜觀念,冇時間觀念,冇疲倦觀念的嗎?神啵!?
因為在本fairytale的描述,之前是沒有太陽月亮黑白,時間,什麼都沒有。

全靠呢個叫做天主的製造/創造/阿茂整餅,製作出來的疲倦,休息,白天黑夜,對不?
當然這位天主亦是從石頭蹦出來的…呀,sorry,石頭還未被創造。

自有永有是fairytale教的說法,
不過外太空的自有永有生物卻不像人類囉,(下面有圖)
所以照著天主造人,又是笨人才會信,…

不過有實證者可以提出,根據天主形象,我們係應該似以色列人。

什麼叫做休息? 什麼叫做白天黑夜?
這個神真是所有fairytale裡面最攪笑的一個,
有冇教徒可以答?

高級模式 | 發新話題
換一個