返回列表 回覆 發帖

delete post

沒有聖神的參予, 人鮮有由不信變成信的.
beebeechan 發表於 2010/11/1 05:34

車, 聖神唔係一開波就出手嘅, 要等小組輔導唔靈, 再由聖神出馬
即係好似您生睪丸癌, 若果醫生都醫得好, 就唔駛聖神, 醫唔好,等到成粒睪丸爆咗先交由聖神處理,收拾殘局
這正是我所說的: 返教會, 是為得到人-人的關係, 不是人神的關係。
當中, 聖神並無參予。
beebeechan 發表於 2010/11/2 05:45

咁又未必
聖神得閒過頭都會返教會嘅
返教會又唔駛買飛茄
回復 23# beebeechan

係聖神做嘅
教友祈禱過多導致聖神消化不良
宣講的是亞媽都唔認得既耶穌。
beebeechan 發表於 2010/11/2 11:33

佢阿媽又的確同佢唔係好熟, 未必認得
Mat 12:48 衪卻回答那告訴他的人說:「誰是我的母親﹖
回復 28# beebeechan

冇您老作嘅睇醫生喎, 個老母想打個招呼,問下睇醫生隊尾响邊恕啫
Mat 12:46耶穌還同群眾說話的時候, 看,衪的母親和衪的兄弟,站在外邊, 想要同衪說話

耶穌唔熟老母就照直講
唔似您唔熟聖經, 監硬扮熟
您又話要學耶穌茄?
回復 36# beebeechan

呢尐嘢阿媽同阿茂都知啦
所以阿媽只係來say hi, 冇話要 事奉天主, 及商議上天國的事
回復 52# beebeechan

車,邊度有人一見基督徒便眼生在頭上,築起高高的圍牆呀?
回復 55# beebeechan

您唔識答可以話唔識
唔駛迴避問題嘛
我都唔係問您「我是否一定無築牆」
回復 58# beebeechan
您唔係同我講嘢
您係語無倫次啫
回復 60# beebeechan

您好難講到,係因為您口才差啫
講嘢未必一定要好似您咁離不開屎眼
沙文已經與屎眼卦勾, 打風都打唔甩
beebeechan 發表於 2010/11/4 19:07

好心啦,您又講多錯多,自暴其醜啦
卦勾有乜所謂啫, 都冇人知您講乜
您同屎眼掛鈎先啱嘛
俾心機掛啦
回復 63# Alice

好在基督教係1,980年前才出現
若果Homo habilis信基督教, 就進化唔到了
回復 67# beebeechan

您咁信廣東方言
豈不知「良藥苦口」、「良言臭鼻」?
回復 69# beebeechan

係咯,苦口, 臭鼻就是, 不等同就是良藥, 良言
您又默認了, 凡動刀的, 不等同就是死在刀下

孺子可教
回復 86# beebeechan

邊條X文講核突野呀?點核突法呀?
例如...自我傻笑?
哈..哈
beebeechan 發表於 2010/11/7 17:21

好少儍仔知道自己儍顧喎。您咁叻茄?
回復 143# beebeechan

gay督教廢柴講千幾年廢話都係咁啦
高級模式 | 發新話題
換一個