返回列表 回覆 發帖

delete post

如果耶穌話比你地聽,信佢都不會上到天堂,你還肯去信佢嗎???

AmiHO 發表於 2010/11/7 22:47

如果我今日這刻死了, 我不覺得我會有資格上天堂。
(你上唔上得我就唔知勒)
我不會因上不到天堂就不會去信耶穌.
回復  Alice
基督徒只要安安心心留起教會,不存有任何懷疑,都可以快快樂樂咁做人架喎,咁佢地無腦都無乜所謂啦,做人係求開心之嘛,我地d聰明人係唔會明白佢地架喇。

AmiHO 發表於 2010/11/7 23:06

所以如你這般水平的反基, 若能有自知之明, 躲在電腦瑩幕之後, 不要出來胡扯, 世界也開心一點.
既然有個捷徑可以唔駛等佢信耶穌都上到天堂
點解唔可以博一博呢???

AmiHO 發表於 2010/11/7 22:47

不如你去行下這條捷徑, 返來話我知係咪咁正抖的捷徑。

聖經一早告訴了你, 回到天父那裡, 只有一條路。
回復  Alice
我地d聰明人係唔會明白佢地架喇。

AmiHO 發表於 2010/11/7 23:06

說明了....你不是真的聰明囉.
你咁多野唔明白既!
.. 回應既方式都係相同的.. hahah ...
kwongyauleung 發表於 2010/11/8 09:02

例如...自我傻笑?
哈..哈
好少儍仔知道自己儍顧喎。您咁叻茄?
沙文 發表於 2010/11/8 12:53

所以...你(廢人)一直都不知你在講了幾年廢話?
回復  AmiHO
<--- 寫得好, 寫得妙, 簡直一矢中的!!

Alice 發表於 2010/11/8 21:04

每一支射出的箭都會中的。
你都不知粒的在那裡,所以, 射出甚麼都中「的」。

人生活無錯只係求開心,
事實是, 不是人人的生活都開心, 不是每一日都開心
所以會去思考, 點解我會唔開心....
你知粒「的」係乜未呢?

希特拉是否仍是一個天主教徒

希特拉是發動世界大戰, 殺害猶太人的元兇, 這點我們不用爭議, 除非你認為是另有其人。
發動世界大戰, 殺害猶太人是嚴重罪行, 這點也不容爭議。

教會是無舉行過任何公開儀式, 宣佈把希特拉驅除出教。
按天主教教會法典1314, 1370條, 反了嚴重罪惡的人便己經是立即遭受自科絕罰 Ipso Facto,與教會絕離, 不需事後宣佈。
除非犯罪者向教會悔罪, 重新回到教會。
希特拉有向教會, 或某神父懺悔過, 並有過悔改, 補贖的行為嗎?

無的話...他早不再是天主教徒。
高級模式 | 發新話題
換一個