返回列表 回覆 發帖

為什麼我學校裡沒有軒哥

是否我捐幾多, 你同樣捐相同?

你是因該是捐錢
我成日打躉, 係咪都好應夾番一份?
本主題我貼了唯一的連結,試找找看。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
回復  beebeechan

係架,所以我D賬目好公開既,一睇就知道收支是否平衡啦。 ...
抽刀斷水 發表於 2010/12/1 20:56

係?
我點可以睇到

當發覺反基/傳基....是可以財源滾滾來時,
就會變到佢咁: 全職反基/傳基, 做騷咁唶.

回復 18# beebeechan

係架,所以我D賬目好公開既,一睇就知道收支是否平衡啦。
回復  Jennifer
    我都好希望D婆仔可以大解慳囊~善有善報,福有悠歸呀~ ...
抽刀斷水 發表於 2010/12/1 20:50

如由教會人仕講這種話........
好易俾人話係 棍
回復 16# Jennifer

我都好希望D婆仔可以大解慳囊~善有善報,福有悠歸呀~
好在有羅公子此等豪爽網友支持啫...靠我呢D婆仔就餓死囉...
回復 14# Jennifer

哼哼~他只是比你豪爽吧。
回復 12# 抽刀斷水

羅公子真慷慨...可能他才是來自有米家庭?
回復 12# 抽刀斷水

我就知道,好險花姨沒說一萬先拿出來給抽刀斷水
回復 1# dior13dior13

嘩,我讀書時也沒有軒哥呀~

軒哥,支持捐助一下本網嘛:http://exchristian.hk/forum/view ... &extra=page%3D1

Jennifer 不要裡那個虌蛋了, 我跟妳說呀, 我也有一個有錢的祖母歐, 真的, 如果祖母不行我會轉向爸爸~

我們...........

回復 8# E72

所以我說, 這個人不懂理財, 如果是我, 我會拿1萬港元去波蘭街逛, 1萬港元去蘭桂仿玩, 還有兩萬港元呢! 作為追求彈藥的兩波攻勢! 一萬元換一個手法, 買兩個班底, 一個班底叫我軒哥, 一個班底扮色狼被我擊退!

這才是效率~!!
幽默得人不懂笑。

或是...

自以為是幽默?
beebeechan 發表於 2010/11/30 12:03

語無倫次
------------------------
祖母所給的4萬元“買食錢”........"阿軒把錢逐張分發,每名向他領錢的同學要稱呼他“軒哥”。"
------------------------
錯在方法運用不當......
1) 要懂得放及收....一次放曬,就做錯了, 可能無人教佢釣魚!!!
2) 要明白..........公平,並不是先到先得
3) 要量入為出,祖母給四萬,一次使曬???......有見過有錢人鋪鋪使錢清袋嗎???
1) 希特拉有聖靈感動, 所以他用人道方法處理猶太人。
2) 潛意識形成後,不能從意識層面改變。花大力氣理性討論後,僅記,這個討論,只會加強自身立場的潛意識,不能改變對方的立場。
世界上二世祖多的是,恐怕遲D再多幾個呢D唔死都冇用的廢物....
咁多人打柴唔見佢死,佢死咗,至少帛金做少D,又有齋菜食吓清下腸胃,再打番四十八圈,好過家雀會喎好似子華咁講......
回復  beebeechan

「羨慕」與「幽默」也分不清,我更替你可悲
Jennifer 發表於 2010/11/30 11:09

幽默得人不懂笑。

或是...

自以為是幽默?
高級模式 | 發新話題
換一個