返回列表 回覆 發帖

請各位冷靜D﹗

回復 19# beebeechan

唔係喜歡劈友呀! 係好似你咁, 喜歡串串咀呀!
沒有呢區, 你都唔知要去邊區醫你個串串咀喇!
回復 26# beebeechan

唔...唔...你都講得啱! 沒有你來廢話, 咁又真係知少好多有些人信教信到好似你咁, 唔該晒!

不竟你脫去基教的外衣, 還是一個普通人, 所以我沒有標籤你!
回復 30# beebeechan

信教的人多是神神化化的!
什麼是神幫助你呀...什麼聖靈充滿呀....趕鬼呀...
神到無輪!
回復 36# HTBROKE1

唔係個個離教者都是軟弱的!
回復 42# beebeechan
但你個根仍是基督徒! 基督教的耶穌根本是神神化化, 你沒必要信埋d神神化化野!
回復 44# HTBROKE1
不揭露基教的問題, 教徒又怎知自己的信仰有問題? 默不作聲不是好辦法, 要有正面的聲音出來反映!
車....話明係神哩
當然是神神化化哩.
beebeechan 發表於 2011/1/5 13:18

所以遲早都送到精神病院去! 何必呢!
物理定律卦....action and reaction 唶.
有人話我係一個普通人....唔似基徒嘛
咁普通人唔可以給人觸怒時 ...
beebeechan 發表於 2011/1/5 13:20

你發怒不要緊, 別抱著聖經跳樓就得喇!
你別搞錯,這裡的對象不是教徒而是離教者-----也就是說「不是教徒」,你跟他講聖經有什麼用? ...
HTBROKE1 發表於 2011/1/5 13:23

要是讓他們知道自己曾是幾無知地信錯教會, 因為好多人唔清楚聖經就信教!
要他們更加堅定知道自己沒有教會, 還可以開開心心生活!
讓一些還是教徒的人看真自己宗教, 等他們有機會離教!
好似係你想我死, 多過我想我死咁囉
點解呢?
只因我信耶穌? 觸及你痛處? ...
beebeechan 發表於 2011/1/5 13:28

我才不痛呢! 而是我真的見到有些教徒神神化化.
自己同自己講野, 又話聖靈幫緊佢. 好恐怖!
邏輯謬誤:人身攻擊
HTBROKE1 發表於 2011/1/5 13:29

那有人生攻擊?? 而事實上, 上個月的確有個十多歲的小女孩這樣做, 你沒看新聞, 我不怪你, 呢d已經是宗教帶來社會的壞層次, 壞思想! 如果不及時意識到, 相信更多悲劇會發生!
拿...無喇喇又咒我死
信仰不同就要給你咒?
你係咪應去漱漱口才回來?
或者..是轉台, 熄機, 沖個凍水涼

(去 ...
beebeechan 發表於 2011/1/5 13:29

我沒有咒你死, 而是反映事實!
這不是重要的部份,只要有輔導的話,一步一步扶他行,他遲早明白的。
離教者不需要複雜的意識形態討論。 ...
HTBROKE1 發表於 2011/1/5 13:34

你不要兩邊附和, 真理不是要附和歪理共存! 是誤導就一定要肯定講出, 這才是做人的宗旨!
人地走中間路線也是別人的選擇
點解你仲未學曉互相尊重!?
硬要想把你腦子內的塞入別人的腦! ...
beebeechan 發表於 2011/1/5 13:40

走中間路線的人是什麼? 牆頭草呀! 仲衰過你!
好...
我當你是向我道歉了

(你咒我, 我也不介意, 因為我不會因你咒而死, 你無此神力) ...
beebeechan 發表於 2011/1/5 13:38

你自欺欺人話我向你道歉是沒用的! 根本事實就不是這樣的!
不過你手法根弊教一向以來的作風都極其相似!
咁如果有人攬住本物理書跳樓,
咁係咪中學便要取消物理這一科呢
beebeechan 發表於 2011/1/5 13:37

有先講啦!
演化論會話, 牆頭草是有神論者與無神論的共同祖先
有誰未做過牆頭草呢?
beebeechan 發表於 2011/1/5 13:48

所以就要扑醒佢, 等佢知唔應該做牆頭草!
你睇, 做長毛幾威!
嗯....事實是你口時常地有口氣?
使唔使約你去高高登隻楸?
beebeechan 發表於 2011/1/5 13:50

你太暴戾啦! 隻揪! 廢事采你!
有...
http://hk.news.yahoo.com/article/100301/4/gsv6.html
你沒看新聞, 我不怪你

有仔女, 千萬不要讀 ...
beebeechan 發表於 2011/1/5 13:55

根本就是兩個唔同個案!
那女孩是因為家人不信神, 女孩嬲到攬聖經跳樓的! 你沒看, 我不怪你才對!
牆頭草?附和?倒不如說我兩邊都不認同,我站在醫生,也是站在離教者的角度和立場看而已。

這是你們兩個 ...
HTBROKE1 發表於 2011/1/5 14:42

醫生?? 哈哈...笑死我了!

如果你來這裡是搵客的話, 那你另開個心理輔導專區好了! 我有空會來探探你!
高級模式 | 發新話題
換一個