返回列表 回覆 發帖

大計劃:非基督教血淚史 - 相關討論

睇個Professor名應該係俄國人,要搵返俄文版本對照下喎。你一向治學態度認真,做乜今次咁粗疏架? ...
抽刀斷水 發表於 2022/10/3 23:06

你識俄文咩.....哦文你就會
睇個Professor名應該係俄國人,要搵返俄文版本對照下喎。你一向治學態度認真,做乜今次咁粗疏架? ...
抽刀斷水 發表於 2022/10/3 23:06

乜野文對你都係多膠魚..
你只信路邊傳說.
又係你話妖僧的驗屍報告與傳說不符,你咁搞到一半,就將驗屍報告都變成傳說喇。 ...
抽刀斷水 發表於 2022/10/4 14:18

你對辟邪紀實,https://www.bishop-accountability.org...呢啲就求能其其,
對老師我就咁很講認真。打爛砂盆璺到㞘
提供假既驗屍報 ...
抽刀斷水 發表於 2022/10/4 21:50

你話個報告假就唔使証明? 得個翕字
藉以踩低人地既神蹟,剩返只有阿宗徒乜乜先唔會被毒酒毒死咁囉

你拎啲傳説出嚟曬就得?
我講傳說就唔得, 係壟斷?
藉以踩低人地既神蹟,

唔需要踩, 係你啲「神蹟」唔夠高
俄國境內發生,理應俄國醫生驗屍,但卻出英文驗屍報告?成件事好可疑。

抽刀斷水 2022/10/5 10:15 提交

你真係辯到無理自容耶?
唔係用俄文既資料就係假?
咁你個「可歌可泣」既Susana Ben Suson故事都唔係用西班牙文講出嚟喇……咁都一定係假野囉。好可疑。
咁咋下話,黎啦大把:
抽刀斷水 2022/10/5 14:16 提交

我係話你用中文的那篇「可歌可泣」係「假」。因為唔係西班牙文。
日期:
8月11日

簡介:
人們以「偉大的不可知論者」羅伯特‧英格索爾的生日,紀念他對推廣自由思想和各種 ...
抽刀斷水 2022/10/5 17:19 提交

這篇不夠煽情,因為無「血」又無「淚」
有原文參照咪得囉,你唔係認為所有翻譯作品——包括中英文版聖經——都係假下話? ...
抽刀斷水 發表於 2022/10/5 19:20

點解用英文翻譯咗既驗屍報告你就話係假?
斷人衣食,猶如殺人父母喎,可見教會勢力幾咁野蠻,好在佢本人夠叻仔,憑演說強項搵到餐晏仔食吓咋 ...
抽刀斷水 發表於 2022/10/5 19:21

1887年版的銷藥員
人們把英格索爾的生日8月11日作為「英格索爾日」
抽刀斷水 發表於 2022/10/5 17:19

才是130年咋..
今日去美國問問年青人8月11日是紀念亞水?.......搵鬼答到喇!
邊個係Robert Green Ingersoll都未必知.

相對, 問12月25日是紀念甚麼......? 二千幾年都仲有人知

真唔怕貨比貨
斷人衣食,猶如殺人父母喎,可見教會勢力幾咁野蠻,..
抽刀斷水 發表於 2022/10/5 19:21

成件案....無教會參予喎, 又要入教會數?
而高峰期他可以每場收取7,000美元演說費

好似Mirror 開演唱會咁唶.....
咁火, 能叫座, 我做佢都會繼續嘩眾
但經過英格索爾這次有效批判自由社會中的褻瀆法,以至自此很少有州試圖起訴褻瀆神靈罪。

「很少有州試圖起訴褻瀆神靈罪」唔等如無咁既法例存在。
奉勸去到美國一些州份要玩野既無神論者都要有分寸, 唔好玩到太過火
最為人認識的便是他對基督教迷信的批判立場,但這立場卻阻礙了他的政治仕途升遷,他因宗教立場而被阻止進入內閣和擔任外交職務,而亦因拒絕隱瞞自己的宗教觀點而未能競選州長。

講選民唔岩聽既話, 梗係選唔到哩

他的演說引人入勝,振奮人心,極受歡迎,演說場所往往水洩不通,參加者須付1美元巨額入場費,據稱更一度炒賣至2美元黃牛票一位,而高峰期他可以每場收取7,000美元演說費。

嬴唔到選票, 但嬴到鈔票
我無話佢一定假喎,但如果無俄文原文,咁就好可疑啦。
抽刀斷水 2022/10/6 00:04 提交

即係「我都無話你賤,只係話你衰格」咁?
我無話佢一定假喎,但如果無俄文原文,咁就好可疑啦。
抽刀斷水 2022/10/6 00:04 提交

俄文原文在俄羅斯藏經閣、要俾$$$先有得睇。
係咪你俾?
有謂時間就係最好既証人。
呢個飛天意粉神, 廿幾年前搞作, 無錯係火了一會兒, 只不過不能持久, 一陣就軟哂, 扯唔起哩。

今日佢官網凋零, 無人吼。

訪客下跌。

比起離教者之家:

都叫係有訪客增加 (雖然係機械人嚟)
都好過連機械人都唔吼既網頁丫。

天主教會,......2000幾年哩, 老字號。
意粉教搞作, 見怪不怪, 隨手都執到幾件案例

佢都紅過幾個月架

呢個..一年到哩

香港都有賣的士出CD做歌手, 火一火便熄了。

曇花現一現
高級模式 | 發新話題
換一個