返回列表 回覆 發帖

大計劃:非基督教血淚史 - 相關討論

嗚呀,可歌可泣既故事呀~
抽刀斷水 發表於 2022/9/30 15:35

你係咪年紀有番咁上下哩....記憶力開始差咁既
啲野...講咗又講 (4個月前之喎!)

#4-#13
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=14610

意大利維羅納鎮小屋(話係茱麗葉家族故居咁講)....有個露台
相傳就係茱莉葉聽羅密歐係下面花園唱歌

現在成了遊客的打咭點, 生意唔錯, 財源廣進

romeo juliet 根本就唔真實人物嚟。

svsona 打咭點....有異曲同工處。

破基督教千局,助 习主席连任总书记&恢复n出任党主席

意大利維羅納鎮小屋(話係茱麗葉家族故居咁講)....有個露台
相傳就係茱莉葉聽羅密歐係下面花園唱歌
... romeo juliet 根本就唔真實人物嚟。
beebeechan 發表於 2022/9/30 21:06
基督够唔系【不是】真神la。我董董你。
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
你係咪年紀有番咁上下哩....記憶力開始差咁既
啲野...講咗又講 (4個月前之喎!)

#4-#13
https://exchris ...
beebeechan 發表於 2022/9/30 20:47

呢舖正式收錄响非基督教血淚史嘛,Don Diego Suson真係被宗教裁判所燒死咗,至於佢個女,我都有寫明係傳說,不過無呢個傳說幫下手,啲人又邊會咁易入腦?
我都有寫明係傳說 ...
抽刀斷水 發表於 2022/10/1 11:14

哦, 講傳說。

咁我都識講下傳說:

有些教堂的彩色玻璃畫描述一聖者, 主祭(主角是宗徒若望)手持聖杯, 內裡是「蛇」!!
嘩, 有無搞錯呀...唔通聖血是蛇....??

(抽刀辟邪就可以用嚟吹天主教彌撒是行茅山妖術哩)

傳說係:
若望時是羅馬帝國逼害教熾烈的時期, 點解宗徒若望不用殉道可以活到終老?
當時羅馬皇給若望一杯有劇毒的酒要他喝, 他喝了如飲葡萄汁, 無事。 掉佢落滾鑊到生炸若望....佢又當浸溫泉。
皇無計, 唯有流放佢去地中海既一個小島, 眼不見為乾浄。
若望可以在那裡寫默示錄, 活到100歲。
你對天主教野史都幾熟,應該係自細信到大。

可以嘗試將眼光擴大,教會之外都有好多事跡可以慢慢細味。

“不死妖僧”拉斯普京:毒酒、毒蛋糕统统无效,头部中弹也不死_腾讯新闻 (qq.com)
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
...
可以嘗試將眼光擴大,教會之外都有好多事跡可以慢慢細味。

“不死妖僧”拉斯普京:毒酒、毒蛋糕统统无效,头部中弹也不死_腾讯新闻 (qq.com)
抽刀斷水 發表於 2022/10/1 20:50

即使上邊說的都是事實 (實在又不是)
妖僧還是死於他殺。最多都係算「惡死」
妖僧還是死於他殺。最多都係算「惡死」 ...
beebeechan 發表於 2022/10/2 02:58

只有天主教的才是事實?
只有天主教的才是事實?
抽刀斷水 發表於 2022/10/2 11:30

妖僧的驗屍報告與傳說「毒酒、毒蛋糕统统无效,头部中弹也不死」...不符囉

只有天主教的才是事實?
抽刀斷水 發表於 2022/10/2 11:30
不。

只有天主教【===基督教1支//////肢】\或\\\\\基督教之教士《例:::陈日君。BEE BEE。朱牧师{耀明}》说的才是 ‘’事实‘’

“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国

【神经病,你话系就系la!:淒涼:
妖僧的驗屍報告與傳說「毒酒、毒蛋糕统统无效,头部中弹也不死」...不符囉 ...
beebeechan 發表於 2022/10/2 11:33
o!神經病啊。
:呀:

你才是//////就是
—— 『是道路真理生命 ……。』」(圣经若望【===约翰】福音14:6)
——

谢谢谢谢谢谢 。逃出魔幻紀。先生。常常赐教。

:哭著跑:

妖僧的驗屍報告與傳說「毒酒、毒蛋糕统统无效,头部中弹也不死」...不符囉 ...
beebeechan 發表於 2022/10/2 11:33

你竟然有妖僧驗屍報告?
還是死於他殺。最多都係算「惡死」 ...
beebeechan 發表於 2022/10/2 02:58
你自己就已经系妖孽 …… 贼喊捉贼,屌你基督屎窟la。
你竟然有妖僧驗屍報告?
抽刀斷水 2022/10/2 23:19 提交

你Susana Ben Suson都有本事搵到、無理由唔曉點搵妖僧驗屍報告嘅。
你Susana Ben Suson都有本事搵到、無理由唔曉點搵妖僧驗屍報告嘅。
beebeechan 發表於 2022/10/3 12:53

如果係天主教內部文件,我就真係無本事搵到了。
如果係天主教內部文件,我就真係無本事搵到了。
抽刀斷水 發表於 2022/10/3 21:15

Rasputin 何解會與天主教扯上關係, 還是放到「內部文件」類別?
Rasputin 何解會與天主教扯上關係, 還是放到「內部文件」類別?
beebeechan 發表於 2022/10/3 22:07

咁我真係唔知你點搵到個驗屍報告,又知個驗屍報告係真既。
咁我真係唔知你點搵到個驗屍報告,又知個驗屍報告係真既。
抽刀斷水 發表於 2022/10/3 22:35

既然你咁有難度去搵料,
咁我就夜闖梵蒂崗秘密檔案室取得高度機密的「內部文件」::

驗屍醫生報告中没有提到死者胃內有毒。
明顯是死於鎗殺。
無提被淹死的肺內會大量積水。
死後才被拋入河, 不是在河中溺斃。
既然你咁有難度去搵料,
咁我就夜闖梵蒂崗秘密檔案室取得高度機密的「內部文件」::

驗屍醫生報告 ...
beebeechan 發表於 2022/10/3 22:37

睇個Professor名應該係俄國人,要搵返俄文版本對照下喎。你一向治學態度認真,做乜今次咁粗疏架?
睇個Professor名應該係俄國人,要搵返俄文版本對照下喎。你一向治學態度認真,做乜今次咁粗疏架? ...
抽刀斷水 發表於 2022/10/3 23:06

你識俄文咩.....哦文你就會
高級模式 | 發新話題
換一個