返回列表 回覆 發帖

[分享] 離教者,耶穌愛你~快快回轉悔改!

hellboy & android 主耶穌愛你們!!回轉吧! 我已為你們祈禱的...
復活節假期到了,無忘主耶穌為你們的罪釘上 ...
Guest from 121.202.58.x 發表於 2011/4/23 09:08

對住已經對耶教這麼反感的人講這些說話,是對牛彈琴的廢話,唔講好過講
你得太多這些的話會弄巧反拙的!別傻吧!!

正如你對住一個早已對你生厭的舊情人死纏爛打不停對他講我愛你呀,對方只會覺得你更討厭而已。
如果你愛依班離教者的話,就放手吧,給他們自由吧!!
您的比喻還真是恰如其分, 回想多年前的公司同事, 為了挽回已經想求去的女友, 雖然花了大錢買了一束99朵 ...
android 發表於 2011/4/23 10:16

女仔都感動唔到,又何況係男仔??
聽星期日檔案裡面d人講男人係好難被感動架

我勸d淨係識講耶穌愛你的基基快d收檔把啦,咪以為這句話能夠感動人先得架!
如果你地基基真係愛我們,麻煩你地唔好得把口說愛我地,要有行動先得架!
抽刀斷水, hellboy & android 主耶穌愛你們!! 無忘主耶穌為你們的罪釘上十字架呀...為你們禱告 ...
Guest from 121.202.44.x 發表於 2011/4/24 18:28

究竟你覺唔覺得你自己好煩好討厭呢?你明知人地咁討厭你地基督教,仲起度不斷講耶穌愛人地,唔該你慳返啖氣暖肚啦!!人地show你就真係有鬼咯!!
離教者之家最怕的是..."有人真心愛他們,為他們禱告!!"
Guest from 121.202.29.x 發表於 2011/4/25 13:43

如果基基淨係為人地禱告,都唔代表基基真心愛人地喎,得把口禱告又沒有其他行動的愛有幾真心呢?? 你氹女仔都唔會淨係得把口話愛佢啦,起碼都要有些行動證明你愛佢架?除非條女係白痴,盲目相信你d花言巧語姐。聰明的人唔係睇人地把口,而係要睇你有無實際行動證明你愛佢架!幫人祈禱又不需用錢,又隨口嗡就可以了,有咩誠意呢?唔好覺得你地基基為人祈禱就是盡了本份! 齋禱告但缺乏實際行動的愛心是死的!
高級模式 | 發新話題
換一個