返回列表 回覆 發帖

邊個慘得過耶穌?基督徒不看歷史!

但人無『同情心』, 『義氣』, 『膽色』, 『意志』,呢個人身體上會唔會出現物理性既轉變,如果無既話,就證明呢幾樣野只是其他人對人的行為的形容詞,呢幾樣並非物質性存在!

阿修羅 發表於 2011/9/13 20:19

人唔信神也不會死‧
也是說明了, 神「呢幾樣並非物質性存在!」
既然是「並非物質性存在!」, 反基盲還說甚麼的科學測定?
戇膠膠是也

你既智商多少,大家都心知肚明了!
创世记 阿耶 和华自己说的!男人就跟耶和华嚟做,女人就跟Asherah嚟做!

ali 發表於 2011/9/14 01:32

你本經係咪錯體架?
我本經不是這樣寫, 也無此字句:女人就跟Asherah嚟做!
你想賣膠? 我無興趣啵!
多谢bbc赞赏我『自製概念』,咁我可以学保罗作番D福音书啦!

繼我所知, 保祿是無寫過福音的。
麻烦你睇多D圣经啦!做人唔好固步自封丫!更不要不懂事便來狗翕
耶和华要咁多處女点用呢?

好明顯是你己把你會怎樣對待處女, 怎去用處女的邪惡念頭都投射到耶和華身上, 好來抹黑。 你有處女, 還不聞聞蟹香, 還不教教處女人生之道, 用來練練龜頭開封功咁呀? 耶和華一定好似咁用處女架哩!!!!
都系化学作用。

你屙出來的屎, 與你吃進口的美食, 化學成份都是相若架咋
所以, 你也不需要區分食物與屎,
创世记 阿耶 和华自己说的!男人就跟耶和华嚟做,女人就跟Asherah嚟做!

亞舍拉女神

今日仍有好多人想摸拜

遠古人的嗜好, 與現代人實在無乜分別
我係反基督教既迷信文化喎!傻佬!
你知唔知自己寫梗乜野?
阿修羅 發表於 2011/9/14 10:46

我就係反你無理而反,你不知你在反乜
我反你無知狗翕
哈哈哈!起碼我仲識計數,計到一隻船載到幾多野,從而分析出聖經根本就係假話連篇既書,最適合呃D無知婦孺 ...
阿修羅 發表於 2011/9/14 22:38

係囉,一條船載到幾多野?
你咁很識計數,無理由得個講字。你拎條數出黎等我笑下好無?
既然人唔信神也不會死‧並且說明神是非物質性存在就因該滾去外太空涼快去,連物質都不是有什麼資格? ...
dior13dior13 發表於 2011/9/14 23:17

那你就是無有 愛心,義氣,贍色。。。。。因為這些都往外太空跑了
bbc Lee几日好燥啵,太极唔协调吗? ...
ali 發表於 2011/9/15 00:15

你作賊心虛?行出街都以為人人都認出你曾作奸而已
反正神就是既無法在現實被驗證,又能影響現實的超自然力量
唉....為何人這麼愛發夢 ...
cannypp 發表於 2011/9/15 00:43

那是誰在發夢要找方法去測出有神?
回復  ali

畀機會佢研究進化論嘛
沙文 發表於 2011/9/16 16:50

你唔使羡慕條虎鞭, 介紹你去「入珠」哩
入兩粒送你一粒!
buy two get one free
三位一體的概念都係咁上下
沙文 發表於 2011/9/17 09:24

有奶便是娘, 你係咁上下
但我不知道耶和華沒事要舉女人的腿幹什麼?

0 01:56

你這種讀經法,猶如把芒果,鹹魚,鲜奶,龍蝦,雞肉煮埋一窩 ---------- 正一不知所謂!不是材料不好,是廚師九流啫。
有些人就是不想翻自己的臭屎出來看啊!
葉仔 發表於 2011/10/3 12:34

陳年普洱你當發霉茶葉
端出來你都不懂欣賞
反式脂肪的M記食物, 都可以歷久常新, 知你一定懂得欣賞
葉仔 發表於 2011/10/3 14:15

M 記食物無益, 不在含脂肪, 是在乎多吃, 你明未呀?
你好似連普通常識都唔掂囉
看你如此樣子, 必是天天吃了! 吃到不能自拔!
葉仔 發表於 2011/10/3 16:19

c 級大飽,天天有得吃也不錯

很可愛的宣傳! 證明懂包裝, 就必有人試. 教會亦然!
葉仔 發表於 2011/10/3 16:33

你試過天主教未?
呵呵...你問我?
試過, 後棄之!
葉仔 發表於 2011/10/3 16:42

乜有得棄架咩?
呢一句就知你未試過
往往存在著適者生存, 看多了, 你自然會明白

葉仔 發表於 2011/10/3 17:02

天主教卻是教人不要適從社會的罪惡啵,\
真真正正的不適者才生存, 得永生
看多了, 你自然會明白