返回列表 回覆 發帖

邊個慘得過耶穌?基督徒不看歷史!

當霍金尚未成名前, 在1988年寫的第一本書:
A Brief History of Time, 他說:
“It would be the ultimate  ...
beebeechan 發表於 2011/9/10 07:45

以前未出名,就驚D基督勢力郁佢,有壓力佢咪講假話囉!
到佢出左名,有左D錢有左權佢咪講事實囉!
傻仔,要醒小小果個係你喎!
不是因為轉述的事否定其真確性,是因為聖經的篇寫已經上千年,經過中間的多番修改,加上人的創作,要如何追究 ...
cannypp 發表於 2011/9/10 13:46

果隻阿乜叉立山人工方舟算唔算係証據呀?
唔可以啦。咁人地本聖經係記載咗兩個耶穌嘛。

一個移民埃及,希律瓜咗先回流返拿撒勒。
另一個啱啱割完 ...
沙文 發表於 2011/9/12 02:59

你就唔岩啦!等我幫班迷信基解釋比你聽啦!
或者埃及有處地方叫拿撒勒呢!果度可能係叫拿撒勒酒店呢?

原來『同情心』, 『義氣』, 『膽色』, 『意志』呢幾樣形容人行為情緒既形容詞,有人可以將佢地物質化咁同「空氣」來作比較!
人無空氣就會死,這樣就足以證明空氣是物質化既野,只是難以看到,唔等於唔存在,因為科學家早就知道將動植物放在有空氣或無空氣既地方,就會令到物種產生物質性既轉變,就係人會缺氧而死,植物就缺二氧代碳而淍謝,但人無『同情心』, 『義氣』, 『膽色』, 『意志』,呢個人身體上會唔會出現物理性既轉變,如果無既話,就證明呢幾樣野只是其他人對人的行為的形容詞,呢幾樣並非物質性存在!
如果有人將呢兩樣野比較既話,其智商的高度,簡直嚇肯死人!
不過,某些人連一隻比郵輪差唔多大既船,可以載得晒地球上各種類的生物各一對,其人的智商多少,大家都心知肚明了!
人唔信神也不會死‧
也是說明了, 神「呢幾樣並非物質性存在!」
既然是「並非物質性存在!」, 反基盲還說 ...
beebeechan 發表於 2011/9/14 07:31

我係反基督教既迷信文化喎!傻佬!
你知唔知自己寫梗乜野?
哈哈哈!起碼我仲識計數,計到一隻船載到幾多野,從而分析出聖經根本就係假話連篇既書,最適合呃D無知婦孺和無乜常識既人!連呢樣野都信,邊個先叫無知?
係囉,一條船載到幾多野?
你咁很識計數,無理由得個講字。你拎條數出黎等我笑下好無? ...
beebeechan 發表於 2011/9/15 08:10

唔使啦!睇你寫既野都夠好笑啦!再唔夠既話,睇埋聖經囉,仲好笑架!
高級模式 | 發新話題
換一個