返回列表 回覆 發帖

羅得和女兒的亂倫與耶穌身世的聯繫

擺您條上黎就係母系
沙文 發表於 2011/9/29 12:47

男系女系都係大衛條系
擺您條上黎就係母系
Don't know where God is but the Devil is in the details
都唔係好定啫, 母系講若蝨黎把Q咩?
沙文 發表於 2011/9/29 12:38

擺你條Q 上檯先哩
都唔係好定啫, 母系講若蝨黎把Q咩?
Don't know where God is but the Devil is in the details
回復  beebeechan

係其中一個設想啫,貴教內部抝完先擺上枱啦
沙文 發表於 2011/9/29 12:18

對你無知之徒是假設啫,路加耶穌族譜是母系,幾百年前已斷定了
回復 6# beebeechan

係其中一個設想啫,貴教內部抝完先擺上枱啦
耶稣無大衛嘅DNA,因为耶稣并非由約 瑟条精虫而嚟。除非玛利亚或她的祖先又有大衛嘅血脉。 ...
ali 發表於 2011/9/28 23:47

你又唔識野勒。路加福音中的耶穌族譜不是瑪利亞一支嗎?瑪利亞無大衛血脈?
耶稣無大衛嘅DNA,因为耶稣并非由約 瑟条精虫而嚟。除非玛利亚或她的祖先又有大衛嘅血脉。
肯雅裔的美國公民囉! 仲使問? 真係好懷疑你的智商!
可以看到, 摩押女子路得是大衛的嫡親曾祖母。那麼這個大衛和耶穌的關係,在聖經裡面,用一句上海樣式的話來說, “ 不要強調得太多哦 ” !僅舉一段經文吧:

greenboy0825 發表於 2011/9/27 14:51

這人是美國人, 還是肯雅人呢?
照聖經作者寫的耶穌家譜, 耶穌是否大衛子孫都成疑
高級模式 | 發新話題
換一個