返回列表 回覆 發帖

佛教徒喬布斯俾基督教牧師抽水

回復 1# Guest from 210.177.124.x

人唔衰格就唔做牧師啦。不過steve自己郬有責任。

一個被咬咗一啖嘅蘋果,好容易被基督教認係由那棵樹上摘下來的啦
回復 6# Guest from 210.177.124.x

嗱,所以牧師又唔錯得哂
回復 10# beebeechan

古代中國人把mango稱為芒果,這字以草頭配「亡」, 死亡的「亡」。

Gen 2:17 只有知善惡樹上的果子你不可吃,因為那一天你吃了,必定要死。」

明顯造字時的人老早便把亞當厄娃吃芒果引出人類必定要死的故事聯想起來。
所以把芒果也稱為要死, 或把要死叫為芒果。

此外,《周禮·地官·稻人》。鄭眾注:“芒種,稻麥也。”
稻麥皆為芒。稻即是米,用來煮飯,麥用來整麵包。

所以基督徒唔應該食飯、麵包、蘋果,芒果。
回復 15# beebeechan

夭主都屬知識貧民

Lec 11: 13 And these are they which ye shall have in abomination among the fowls; they shall not be eaten, they are an abomination: the eagle, and the ossifrage, and the ospray,....And the stork, the heron after her kind, and the lapwing, and the bat.
回復 28# beebeechan

其實那位強盜被揾咗丁。
路 23:43        耶穌給他說:「我實在告訴你:今天你就要與我一同在樂園裏。 」

釘後第3日,原來佢都冇上過去:
約 20:17        耶穌向她說:「你別拉住我不放,因為我還沒有升到父那裏
converted to buddhism 的定義是甚麼?
他參加過有甚麼的入門儀式?
beebeechan 發表於 2011/10/10 05:58

睼個名就知啦。

法號喬布施就一定係佛教
若是基督教就係喬奉獻
回復 34# beebeechan

即係揾丁啦。三魂七魄得一個魂上到去。
回復 35# beebeechan

都係基督教累事咯
http://www.mohavedailynews.com/a ... f04741008437636.txt
回復 33# beebeechan

阿穌又夠成世都一毛不拔啦。人地話去捐,佢仲話「費卵事不如畀我jel頭好過」
睼個名就知啦
喬布施, 喬裝布施....
假佛徒
beebeechan 發表於 2011/10/11 16:55

喬裝之後才去布施。所以布施咗都冇人知,以為佢冇布施。
噉就好過前希特拉少年團員捐雞碎咁多慌死冇人知。
http://www.tianya.cn/publicforum/content/help/1/226032.shtml

Matt 6:3 當你施捨時,不要叫你左手知道你右手所行的
高級模式 | 發新話題
換一個