返回列表 回覆 發帖

基督徒的問題希望各位解答

回復  beebeechan
正如男人小一根肋骨咁LO

基督徒 發表於 2011/11/3 22:05

現在是你男人是少一條肋骨, 多過是我在說男人少條骨囉.
你真盲基得緊要!

就當你小學未畢業 唔知 對住咁多人(重要小學都畢左業既人)講野都要 CHECK清楚DCOMON SNSE LO 重要無証據

基督徒 發表於 2011/11/3 22:05

如果你都知係要先尺尺 common sense 先出帖, 你便是造人群了.
COMOM SENSE 我唔明仙問姐   手快打錯左D英文姐(我係中國人)

基督徒 發表於 2011/11/4 10:56

你唔係問野, 你係用一毎九翕導師的九翕便來作總結, 下結論!

睇你做野, 成日都係錯既 (你自已都認架啵:

SORRY 打小左個 L   我係引用 ‘李兆光認同唐英年"Totally Rubbish"言論’ 打小左李兆 ...
基督徒 發表於 2011/11/4 10:30

所以我也下個結論: 你的論點, 信兩成已經係太多矣.
聖經的總結就是神要殺了我們 所以你最好乖乖聽話
wei777 發表於 2011/11/4 21:06

事實是...人不可以不死
怎樣地死, 也是死一 次.
人死了.......會怎樣?

你不信 反正我信了 你信一成就就9la 個成就是否耶穌唔係神 ...
基督徒 發表於 2011/11/4 17:26

我不是在怪責你不信啵.
是批你在九翕唶.
bbchan死唔斷氣

基督徒 發表於 2011/11/4 17:26

我都想你有能力辯到我斷氣架,
無夸, 你太低矣.

在這裡 除了 你不是9UP 還有誰呢
基督徒 發表於 2011/11/5 10:56

多謝你的稱讚啵!
(也許只是你中文太差勁而已, 發還重寫哩!)
我就肯定你是中文屎到髀的人, 連想講乜都寫不出來! 可悲的中國特別行政區香港人)

METOO 我覺耶穌有能轉變我們這些不信的人
    無夸, 他也太低矣 ...
基督徒 發表於 2011/11/5 11:03

你又打漏一粒字哩!
打過佢哩

指出我點樣 9UP 先的家 成日話人 9UP但又指唔出在那裡 9UP又無証據話我錯 可笑:噴 ...
基督徒 發表於 2011/11/5 11:07

你掛住九翕, 邊會留心我教你既野丫.

講多次OK? 多謝指教WO
基督徒 發表於 2011/11/5 11:27

我叫你改正篇錯文, 你都無做。
你點會受教丫, 
所以,你唔使「多謝指教」住, 你係到耍偽善咋。
定係除左改錯字之外 都搵其它 無可反駁呢
.
基督徒 發表於 2011/11/5 14:17

你還是寫錯, 寫漏了呀!
教而不善, 乃子之過.
你話我錯姐
有叫我改咩 我都認左錯la

基督徒 發表於 2011/11/5 14:17

你又不用自卑啵,
睇完dior13的帖你應該會覺得好自豪, 因為原來仲有人低你咁多。

回復 118# beebeechan

我最大的知識就是知道自已無知

...
基督徒 發表於 2011/11/7 00:19

你最大的無知便是明知無知而要繼續無知。
一副你有無知的權利,無知大銀哂,你吹呀,
全無改進之心囉。 同基督教導的知錯差好遠,你唔好擺埋一齊講。

另外,你既錯字一浪接一浪 ,從未間斷過:
不是「自已」,應是「自己」
有個賤父耶穌

...
基督徒 發表於 2011/11/7 00:19

基督徒好似不會稱耶穌為「父」架啵

我們天上的父............:  老豆即係仔 仔即係老豆 .
基督徒 發表於 2011/11/7 03:43

你又表演無知呀?
一道白光穿過三菱鏡, 出現紅橙黃綠青藍紫

你會說: 紅光即係藍光? 黃光即係紫光?
紅就係紅, 黃就係黃, 你明白未?

我們天上的父............:  老豆即係仔 仔即係老豆 耶穌係演員 一個扮3個 ...
基督徒 發表於 2011/11/7 03:43

你知你唔係基督徒就咪係到講咁多基督教既野哩.
講都唔緊要, 係講錯哂嘛. (咁先難頂)

你講個 岩即來聽聽 其實 3個係分開??
基督徒 發表於 2011/11/7 10:01

你又語無倫次哩, 你想翕乜?
(你寫野唔識用標點號架? 讀古文咁既?)

你講個 岩即來聽聽 (這是求答案)
其實 3個係分開?? 係問你 他們不是三為一體嗎? ...
基督徒 發表於 2011/11/7 13:36

你有語文障礙?
上帝用亞當條肋骨造左夏娃,而因此「男人少左一條肋骨」,呢樣野聖經其實冇明確交待 (,自己睇,21-23節), ...
講到尾,你都要先相信一條肋骨甚至塵土可以造成個人出黎,先會研究男人係咪真係少左條肋骨啫?如果你根本唔信有神,咁其後嘅問題都唔駛問啦下fa

Jennifer 發表於 2011/11/7 17:09

講得好。
相信了天主是創造萬物,相信了六日創世,相信了天主用塵土造亞當••••••••••••去相信用男人肋骨造女人又有幾難?

你唔明呀 好明顯係你老餅LA
基督徒 發表於 2011/11/7 16:31

好明顯你也是「語文水平下滑」的香港 90 後「膠凳仔」。
高級模式 | 發新話題
換一個