返回列表 回覆 發帖

基督徒的問題希望各位解答

回復  beebeechan
有個賤父耶穌

...
基督徒 發表於 2011/11/7 00:19

基督徒好似不會稱耶穌為「父」架啵

回復 121# beebeechan

我們天上的父............:  老豆即係仔 仔即係老豆 耶穌係演員 一個扮3個神 老豆係他 仔係佢 連個聖0都係佢 o 原你都唔基督徒

我們天上的父............:  老豆即係仔 仔即係老豆 .
基督徒 發表於 2011/11/7 03:43

你又表演無知呀?
一道白光穿過三菱鏡, 出現紅橙黃綠青藍紫

你會說: 紅光即係藍光? 黃光即係紫光?
紅就係紅, 黃就係黃, 你明白未?

我們天上的父............:  老豆即係仔 仔即係老豆 耶穌係演員 一個扮3個 ...
基督徒 發表於 2011/11/7 03:43

你知你唔係基督徒就咪係到講咁多基督教既野哩.
講都唔緊要, 係講錯哂嘛. (咁先難頂)
回復 124# beebeechan

你講個 岩即來聽聽 其實 3個係分開??

你講個 岩即來聽聽 其實 3個係分開??
基督徒 發表於 2011/11/7 10:01

你又語無倫次哩, 你想翕乜?
(你寫野唔識用標點號架? 讀古文咁既?)
回復 126# beebeechan

你講個 岩即來聽聽 (這是求答案)
其實 3個係分開?? 係問你 他們不是三為一體嗎??

你講個 岩即來聽聽 (這是求答案)
其實 3個係分開?? 係問你 他們不是三為一體嗎? ...
基督徒 發表於 2011/11/7 13:36

你有語文障礙?
回復 128# beebeechan

你唔明呀 好明顯係你老餅LA 睇怕無都差不多要見你另一個老豆了
上帝用亞當條肋骨造左夏娃,而因此「男人少左一條肋骨」,呢樣野聖經其實冇明確交待 (http://www.o-bible.com/cgibin/ob ... k=gen&chapter=2,自己睇,21-23節),我覺得成件事只係一個urban legend (即係好多人講但係無人能確定真假嘅都市傳說),與「三王來朝」說法類同。

當年我返教會,牧師亦講過一個天堂與地獄開餐嘅故仔,大意係d人死左去天堂or地獄,兩度開餐都係用好長的筷子,但因為天堂嘅人會互相幫忙夾餸,所以大家都食到野,諸如此類啦...但其後我無意中睇到大陸講佛教故仔嘅動話,發現原來有個一模一樣嘅故仔...

講到尾,你都要先相信一條肋骨甚至塵土可以造成個人出黎,先會研究男人係咪真係少左條肋骨啫?如果你根本唔信有神,咁其後嘅問題都唔駛問啦下fa?
上帝用亞當條肋骨造左夏娃,而因此「男人少左一條肋骨」,呢樣野聖經其實冇明確交待 (,自己睇,21-23節), ...
講到尾,你都要先相信一條肋骨甚至塵土可以造成個人出黎,先會研究男人係咪真係少左條肋骨啫?如果你根本唔信有神,咁其後嘅問題都唔駛問啦下fa

Jennifer 發表於 2011/11/7 17:09

講得好。
相信了天主是創造萬物,相信了六日創世,相信了天主用塵土造亞當••••••••••••去相信用男人肋骨造女人又有幾難?

你唔明呀 好明顯係你老餅LA
基督徒 發表於 2011/11/7 16:31

好明顯你也是「語文水平下滑」的香港 90 後「膠凳仔」。

回復 132# beebeechan

係咩 你用文言文 呀笨 食古不化 老餅 你跟唔上時家LA   跟上時代的 老野

係咩 你用文言文 呀笨  食古不化  老餅 你跟唔上時家LA 返鄉汁牛屎LA
知 ...
基督徒 發表於 2011/11/7 21:37

你鄉下邊到? 堆屎咁很臭既?

你跟唔上時家LA 返鄉汁牛屎LA

乜銀野叫「跟唔上時家」?

另外, 你係咪唔識寫個「執」字? (教你勒!)

一句20字不到的句子, 你都寫到一塌胡塗!

回復 135# beebeechan

知唔知咩叫「發狼唳 」就好似你咁~~識唔識睇
老而不死視為賊《論語》 你知點做LA 重唔快D返天家 見你個 阿丫老豆LA
食古不化

我食古不化, 不等同你便可以食股不化

知唔知咩叫「發狼唳 」就好似你咁~~識唔識睇
老而不死視為賤《論語》 你知點做 ...
基督徒 發表於 2011/11/7 21:49

我就最很憎你呢種亂拋書包既哥哥仔, 實在是在露醜咋!
原文是:
幼而不孫弟,長而無述焉,老而不死,是為賊

你書包內全部係屎!咪亂拋!
回復 138# beebeechan

你小時候就不懂禮貌,長大了一事無成,你這個老不死,真是個害人精
睇你ED 正所謂3歲定80  你細個都唔方有禮貌LA 長大左成日係E度 回復 唔方有咩成就LA
所以 這形容你最好 你咁都唔明 我一句就串晒你一生 我E家就講到你明LA 又時書公仔唔使書出腸家
回復 138# beebeechan

解埋比你聽LA 老野 D屎都係耶穌屙家 要唔要食D 聖屎對身體有益 要D嗎
高級模式 | 發新話題
換一個