返回列表 回覆 發帖

[網址介紹] 劉天賜《基督解密》的blog

好在有新教補充您哋嘅不足。
您點L知主耶穌一定唔會向一條患Delirium老坑講道呢? ...
沙文 發表於 2023/2/4 08:08

新教傳教流弊就係重量不重質...最緊要人頭多
You don't want to or cannot answer my question?
Don't know where God is but the Devil is in the details
屌,我文化水平高都唔得咩?

咁貴教對此policy係點?有條老坑懵下懵下,被診斷係Delirium,  臨死佢話尋晚 ...
沙文 發表於 2023/2/4 05:08

咁樣洗法, 就似人燒元寶, 燒衣....以為咁就好佷孝順, 俾咗好多野下邊嗰個先人。
其實, 係做俾在生既人睇到滿足而已
You don't want to or cannot answer my question?
Don't know where God is but the Devil is in the details
您點L知主耶穌一定唔會向一條患Delirium老坑講道呢? ...
沙文 發表於 2023/2/4 08:08

係陰府, 煉獄都應該有慕道班.....畢業咪得囉
(不過唔知要上幾多個千年萬年)
所以耶穌唔會急急腳咁嚟開課
您點知要讀幾耐?有Curriculum?
您點知要讀幾耐?有Curriculum?
沙文 發表於 2023/2/4 08:22

經上話在天一日, 世上幾千年...煉獄都係靈界, 計法相若罷
在世上, 一般慕道班要一年半時間
咁係煉獄上課, 就係一年半(365日加181日)x幾千年    ....你自己用計數機篤下勒 (無, 我燒部俾你)
經上話煉獄都係靈界?
經上話煉獄都係靈界?
沙文 發表於 2023/2/4 08:36

唔通你以為係個實體監獄?
唔知。經上點講啫
唔知。經上點講啫
沙文 發表於 2023/2/4 08:46

天主教教理第1030條就講有關煉獄:

三、最後的煉淨或煉獄 最後的煉淨或煉獄
1030. 那些死在天主的恩寵和友誼中的,但尚未完全淨化的人,雖然他們的永遠得救已確定,可是在死後仍須經過煉淨,為得到必需的聖德,進入天堂的福樂中。
1031. 教會稱被選者最後的煉淨為煉獄,

以文字上看, 煉獄不是一個「地方」....是一個「過程」
唔係一個地方,咁就未必踎咁耐,況且,經上話在天一日, 世上幾千年, 好計尐,1:1000

靈界少時間過世上,慕道班要一年半, 所以應該唔駛5秒卦?我都費L事計
唔係一個地方,咁就未必踎咁耐,況且,經上話在天一日, 世上幾千年, 好計尐,1:1000

靈界少時間過世上, ...
沙文 發表於 2023/2/4 09:05

咁...你老細年尾話分紅, 話咗會有幾千
點知佢話好計尐哩...就1000哩
你唔O哂嘴先奇
靈界少時間過世上, ...
沙文 發表於 2023/2/4 09:05

唔知。經上點講啫
您係都要用3000計我都唔介意, 世上慕道班要一年半, =天上幾多秒啫?
您係都要用3000計我都唔介意, 世上慕道班要一年半, =天上幾多秒啫?
沙文 發表於 2023/2/4 09:13

點解世上一年半=天上幾秒
你用乜滙率架, 食水咁深既?
唔知。經上點講啫
beebeechan 發表於 2023/2/3 17:12

您話咖嘛

"經上話在天一日, 世上幾千年"
在天1日=世上1,095,000日
在天X秒=世上548日
您話咖嘛

"經上話在天一日, 世上幾千年"
沙文 發表於 2023/2/4 09:16

去到美國就洗美元哩, 仲洗港紙咩

離開人世仲用人世既時間咩....係用天上既時間架哩
天上一年....唔係地上既一年啵

例如一美元對23000越南盾....
係美國講23000元, 你就話..超23000越南盾之嘛, 好L平
咁即係任估,您中意踎幾耐,我唔阻您
高級模式 | 發新話題
換一個