返回列表 回覆 發帖

基督徒的問題希望各位解答

今日返教會發生左一件趣事
有個導屍係眾淫面前 引用了
聖經入面 上帝用亞當條肋骨
造左夏娃 跟住問題就來了
佢話所以男人係少左一條肋骨
OR 男比女少左一條肋骨
我立刻就質疑佢LA
佢立即話唔信你可以問下你個化學老師呀
(明顯佢 蝦我係文科生姐
大家可以提供一D確實的 証據証明他是白目嗎?同埋究竟邊個提出呢個白目的理論?
等我下次在眾淫面前 串返 佢呢個白目
究竟係你明唔明我翕乜就真。
佢今日健康好,係咪可以維持到年老都唔會壞?
係咪今日健康尚好就不用為將來 ...
beebeechan 發表於 2011/11/21 13:54

就好似你咁講,要作打算。
所打算的事項正如閣下所說是健康方面、金錢方面的
至於宗教,倒不如是說閣下你不知道死後是不是真的有另外一個世界,
而相信宗教,希望有道心靈的保險!
回復  beebeechan
究竟你明唔明人地講乜?!
今日你行得, 走得, 食得, 飲得幾杯.....咁我需唔需要俾你一個理 ...
Guest from 219.76.244.x 發表於 2011/11/21 12:49

究竟係你明唔明我翕乜就真。
佢今日健康好,係咪可以維持到年老都唔會壞?
係咪今日健康尚好就不用為將來打算先?
回復 278# beebeechan
究竟你明唔明人地講乜?!
今日你行得, 走得, 食得, 飲得幾杯.....咁我需唔需要俾你一個理由要注意飲食, 留意健康先? (就係因為佢不嬲有注意飲食留意健康先行得, 走得........)
今日你薪優糧準, 咁我需唔需要俾你一個理由你每月都供退休金, 公積金先? (都係果句, 乜金勿金佢已經有齊晒, 唔駛你再hardsell!)
我生活好充實,心靈好滿足,有人生目標
咁你比個理由我點解要信本故仔書? ...
阿生 發表於 2011/11/20 11:42

嗯.......
今日你行得, 走得, 食得, 飲得幾杯.....咁我需唔需要俾你一個理由要注意飲食, 留意健康先?
今日你薪優糧準, 咁我需唔需要俾你一個理由你每月都供退休金, 公積金先?
咁........如你認為你不一定有機會老的話 (暴斃, 死於非命呀咁....), 你又真係唔需要注重飲食健康, 每月花無謂錢去供公積金既, 你都無機會享。

如你認為人死如煙散, 咁甚麼的天堂地獄, 輪迴,18 層地獄, 天道畜道,  18個處女償報。。。都是多餘的。
好采你都明白 step by step。
你今日未信不等同你呢世都唔會信。
反基⋯⋯我都做過哩。 ...
beebeechan 發表於 2011/11/18 22:29

我生活好充實,心靈好滿足,有人生目標
咁你比個理由我點解要信本故仔書?
回复275#bbc
quote:"都好簡單既比喻,
十多廿歲後生仔叫佢買乜人壽保險, 危疾保險, 失業保險?
佢都會話多銀餘咩....係咪?"

又唔系啵,我二十来岁已经買保险咯喔!但之後发现有D保险系搵笨实嘅。言下之意,信教都系搵笨实?
做咩都係step by step架喇,
宗教?精神寄托尼既姐!
In fect,無錢無知識你等食風把喇! ...
阿生 發表於 2011/11/18 17:57

都好簡單既比喻,
十多廿歲後生仔叫佢買乜人壽保險, 危疾保險, 失業保險?
佢都會話多銀餘咩....係咪?
不過, 當有一兩個囝囝囡囡出左世, 又要供車供樓, 就會諗到一旦香菇左............
到左呢個 step....未必人人都咁抗拒保險架哩.
宗教?精神寄托尼既姐!
In fect,無錢無知識你等食風把喇! ...
阿生 發表於 2011/11/18 17:57

好采你都明白 step by step。
你今日未信不等同你呢世都唔會信。
反基⋯⋯我都做過哩。
BB仔既人生目標係下一餐奶幾時有得食, 好簡單.

人會讀完書, 搵夠錢....呢d 已經不再是要追求的東西囉.

...
beebeechan 發表於 2011/11/18 00:03

宗教?精神寄托尼既姐!
In fect,無錢無知識你等食風把喇!
洗鬼對本以色列人故仔書咁認真阿,浪費時間。
做學生既溫多陣書,
返工既諗下點樣去搵多兩個錢好過! ...
阿生 發表於 2011/11/17 20:33

BB仔既人生目標係下一餐奶幾時有得食, 好簡單.

人會讀完書, 搵夠錢....呢d 已經不再是要追求的東西囉.

你仲係追求搵錢, 你.....人生經驗仲淺唶.
洗鬼對本以色列人故仔書咁認真阿,浪費時間。
做學生既溫多陣書,
返工既諗下點樣去搵多兩個錢好過!

係呀 賤精先生 我係時候幫你換LA 你不是叫我提你食藥 加埋換片失青瓜咩  ...
基督徒 發表於 2011/11/17 09:11

嗯...咁好心呀.
打我手電哩: 91911647
你都夠鐘換屎片哩.
好臭.
beebeechan 發表於 2011/11/16 22:27

我知你焗住係後欄好唔舒服家LA 比左地址我會即到記得留聯絡電話 不收費又點話
回復 267# beebeechan

係呀 賤精先生 我係時候幫你換LA 你不是叫我提你食藥 加埋換片失青瓜咩 可是你未比電話同地址我WO

食藥LA賤人老餅先生
基督徒 發表於 2011/11/16 14:17

你都夠鐘換屎片哩.
好臭.
回復 264# beebeechan

食藥LA賤人老餅先生
回復 264# beebeechan

因為你9唔搭8 我未爆D天 基教黑幕出黎LO 我沒吹水WO 神腐係有咁嘅習慣

你自瀆完了沒有 本帖本來是問問題  你不斷扯開話題 還要答埋D 9唔搭8的問題 你又 ...
基督徒 發表於 2011/11/16 14:00

哈,乜你都仲記得你本來係想問野架?
我見你三帖唔夠就話玩菊花,搞窿搞屎不離口乍。
嗯。。。。係架,我係賤賤地架。

beebeechan 發表於 2011/11/16 14:05

你認你係賤人LA 賤人D野都好信 你信 我反正不信了
正如騙子說人是騙子一9樣 無句真
高級模式 | 發新話題
換一個