返回列表 回覆 發帖

原來真係可以靠聖經得救嫁!

伊拉克槍林彈雨 聖經擋子彈?  聖經卡彈 基督徒士兵稱神蹟

駐伊拉克的美軍每天都在槍林彈雨中圍剿民兵,受傷、中彈在所難免。

一名受傷的美軍說,他口袋裡的聖經,救了他一命。

美軍破曉出擊,圍剿伊拉克民兵,街頭一片槍林彈雨,煙硝味揮散不去。
雙方隔空交火,混亂中一名美軍胸口中彈,還好他的信仰意外救了他一命。
這個22歲的一等兵接過了原本放在口袋的聖經,才發現書裡卡了一顆子彈。
意外發生在兩個星期前,要不是他有隨身攜帶聖經的習慣,恐怕早已小命不保。
經歷了這次死裡逃生,也讓他的信仰更加堅定。
http://www.ttv.com.tw/096/08/0960814/09608144880101I.htm
Don't know where God is but the Devil is in the details
未必係恃住後生就可以唔做姐姐嘅:

http://www.zdic.net/zd/zi/ZdicE5ZdicA7Zdic90.htm

注意「常用詞組」嘅第4解

Don't know where God is but the Devil is in the details

回復 #43 沙文 的帖子

我相信我年紀細過你,唔好叫我姐姐,如果你想證明你年紀細過我,你可以講你幾多歲,如果我大過你,你先叫我姐姐啦。

回復 #44 Step.King 的帖子

非也非也。我明明係亦都愛佢嘅,但係佢又係都要我講出口........

我試過講埋個「都」字,佢又唔俾........

回復 #43 沙文 的帖子

咁嫂夫人一定道行高深 唔係老大你會咁言聽計從??
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

回復 #42 小豬丁 的帖子

若然要佢自己講出口先知道佢籠野,點騎得佢住呀?小心啦姐姐。

回復 #41 沙文 的帖子

你點知呀,佢話你知呀?

回復 #40 小豬丁 的帖子

不孝子驚住送子觀音以子送之, 求觀音萬勿咁做咯

回復 #38 沙文 的帖子

係咩,佢幾時講過去拜送子觀音?你唔係話佢係不孝子咩,仲拜送子觀音?
原帖由 沙文 於 2007-8-20 18:57 發表
呢條友講野不盡不實,確是不可盡信嘅。我就死都唔信,都未娶人過門,佢女朋友肯同佢去拜送子觀音

哈哈  你求其拉你老婆去一間廟裝注香比我睇下~
花開花落花無缺!

回復 #37 小豬丁 的帖子

呢條友講野不盡不實,確是不可盡信嘅。我就死都唔信,都未娶人過門,佢女朋友肯同佢去拜送子觀音

回復 #36 Step.King 的帖子

扮晒野啦你。
原帖由 沙文 於 2007-8-20 14:48 發表
我自己都好難過....但係條命生成係咁, 都冇法嫁啦

我真係覺得自己幸福得多...可以同女朋友去拜咩神都得
玄圓學院還太歲, 車公廟上香, 就係唔駛對住本聖經口up up, 人生一樂也~

唔緊要...你既遺憾, 史仔會幫你填補~末將定當盡力勸勉各路兄弟拖女出教!
花開花落花無缺!

回復 #34 Step.King 的帖子

我自己都好難過....但係條命生成係咁, 都冇法嫁啦
原帖由 沙文 於 2007-8-20 11:38 發表
就算係,都我自己犯賤啫,唔係佢惡嘛  

史仔為你難過...嗚~~
花開花落花無缺!

回復 #31 抽刀斷水 的帖子

就算係,都我自己犯賤啫,唔係佢惡嘛  

回復 #31 抽刀斷水 的帖子

老大佢更怕老婆床頭的聖經~
花開花落花無缺!

回復 #30 沙文 的帖子

但是,我聽聞你十分怕老婆喎。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹

回復 #29 Step.King 的帖子

亳無根據嘅臆測!妄圖毁我清譽!

薏蘊不知幾咁温婉,反而係羅紗蓮對我較為嚴厲,時常督促我努力向上.....

有時,我覺得好似阿媽教仔咁.......
原帖由 沙文 於 2007-8-18 15:45 發表
緊係,聖經是很實用的防彈物料,係叫做「廢物利用」,我一向支持環保義舉

只怕老大你是恨不得將聖經碎"撕"萬段
奈何家有河東獅, 你發難不得, 所以拿聖經來防彈以作發洩吧?
花開花落花無缺!

高級模式 | 發新話題
換一個